Samsung, Devasa Kamera Çıkıntılarına Çare Olacak Dört Yeni Kamera Sensörü Tanıttı

35
6
3
3
2
Samsung, sürekli artan kamera çıkıntılarına çare olacak dört yeni 0,7 μm görüntü sensörü tanıttı. Çözünürlüğü 108 MP'den 32 MP'e kadar değişen kamera sensörleri, yüzde 15'e kadar daha küçük bir alana sahip.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, tanıtılan yer yeni modelde daha da artan kamera çıkıntılarının yeniden azalmasını ve ‘daha şık’ akıllı telefonlar tasarlanabilmesini mümkün kılacak dört yeni 0,7 mikrometre (μm) Samsung ISOCELL kamera sensörünü tanıttı.

108 megapiksellik ISOCELL HM2, 64 megapiksellik ISOCELL GW3, 48 megapiksellik ISOCELL GM5 ve 32 megapiksellik ISOCELL JD1, yüksek ışık hassasiyeti ve görüntü çözünürlüğüne karşı daha minimal bir kamera sensörü sunuyor.

Samsung'un yeni 0,7 μm görüntü sensörleri ve özellikleri

samsung 0,7 kamera sensörleri

Yüksek çözünürlüklü görüntü sensörleri için 0,1 μm’lik farkın bile önemli olduğunu ifade eden Samsung, yeni 0,7 μm görüntü sensörlerinin 0,8 μm görüntü sensörlerine kıyasla yüzde 15 daha küçük bir alana sahip ve yüzde 10 daha ince olduğunu ifade etti.

Tahmin edebileceğiniz gibi daha küçük sensör, doğal olarak daha az ışık almak ve daha düşük görüntü kalitesi anlamına geliyor. Samsung, bu durumu tersine çevirmek için yeni 0,7 μm görüntü sensörlerinde ISOCELL Plus ve Smart-ISO teknolojilerini bir araya getirdi.

Samsung'un ISOCELL 2.0 teknoloji için paylaştığı grafik

samsung kamera sensörü

Samsung’un açıklamasına göre yılın son çeyreğinde piyasaya sürülecek olan  0,7 μm görüntü sensörleri, azalan boyutlarına rağmen yüzde 12'ye kadar ek ışık duyarlılığı sağlayan ISOCELL 2.0 piksel teknolojini tüketicilerin kullanımına sunacak.

Kaynak : https://news.samsung.com/global/samsung-expands-advanced-0-7%ce%bcm-pixel-isocell-image-sensor-offerings-for-wider-mobile-applications
35
6
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
6
3
3
2