vivo, Akıllı Telefonlarda Kullanılacak Yeni Kamera Sensörünü Duyurdu

14
3
2
2
0
Çin merkezli akıllı telefon üreticisi vivo, gelecek yılın ikinci yarısında akıllı telefonlardaki yerini alacak gelişmiş RGBW sensörünü duyurdu. Şirketin iddialarına göre yeni sensör, geleneksel sensörlere kıyasla %160 oranında daha fazla ışık yakalamaya izin veriyor.

Son zamanların en dikkat çeken akıllı telefon üreticilerinden biri olan vivo, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen basın toplantısıyla Türkiye pazarına resmen giriş yapmıştı. Faaliyet gösterdiği Pazar sayısını her geçen gün artıran Çinli firma, artan müşteri talebini en iyi şekilde karşılayabilmek için çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda bugün erken saatlerde bir basın konferansı düzenleyen şirket, önümüzdeki dönemlerde akıllı telefonlarda kullanılacak yeni RGBW kamera sensörünü duyurdu. Işıktan kaynaklanan yanlış renk tonu sorunlarını en aza indireceği söyleyen vivo imzalı bu sensörün, ayrıca gelişmiş hassasiyete sahip olduğu belirtiliyor. Bu noktada şirket, hassasiyetteki artışın %160 oranında olduğunu söylüyor.

vivo, gelişmiş RGBW sensörünü duyurdu:

Vivo X50 Pro

vivo'nun yeni sensörü, fotoğraf deneyimini iyileştirmeyi ve görüntü kalitesini artırmayı hedefliyor. Ürünü patentleyen şirket, bunu yaparken diğer şirketlerin geliştirmelerini kullanmadığını ve her şeyin kendi mühendisleri tarafından geliştirildiğinin de altını çiziyor.

Daha önceleri RGBW sensörleri, görüntülerdeki belirli bir renk eksikliğinden dolayı kısa ömürlü oluyordu. vivo ise renkleri telafi etmek ve hatta iyileştirmek için gelişmiş algoritmaları kullanarak bu sorunu aşmayı başardı.

Geleneksel sensörlere kıyasla %160 daha fazla ışık yakalamaya izin veren bu sensörün, teorik olarak piyasadaki en iyi sensörlerden biri olması gerekiyor. Özellikle de düşük ışıklı ortamlarda etkili sonuçlar sunmaması için hiçbir sebep bulunmuyor. Ancak tabii ki bunların yalnızca kâğıt üzerindeki verilerden ibaret olduğunu, gerçek çekimlerin farklı olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Bu sensörleri ne zaman telefonlarda göreceğimize gelince Çinli teknoloji devi, yeni sensörlerin 2021'in ikinci yarısına kadar akıllı telefonlarda yer almasını hedefliyor. Yeni sensörlerin ne kadar başarılı olduğunu da ancak o zaman görebileceğiz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/09/07/vivo-announces-a-new-camera-sensor-for-smartphones-coming-next-year/
14
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
2
0