Samsung Galaxy Note10+ ve iPhone Xs Max Arasında İlginç Sonuçların Alındığı Düşürme Testi

40
16
4
4
3
Samsung'un geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdiği Galaxy Note serisinin yeni cihazları Note10 ve Note10+, ilk andan beri birçok platformda ne kadar iyi birer telefon olduklarını gösterdi. Yabancı bir YouTube kanalında yapılan düşürme testi de Galaxy Note10+'ın yanına Apple'ın geçen yılki amiral gemisi iPhone Xs Max'i koyuyor. Gelin ortaya çıkan sonuçlara yakından bakalım.

Başlarda bu yılki Galaxy Note serisi için 2 farklı cihazla piyasaya çıkması konusunda eleştiriler gelmiş olsa da Samsung, hem Note10 hem de Note10+ modeliyle yolunda tam gaz ilerliyor. Yenilikçi özellikleriyle öne çıkan cihazlar, birçok kişi tarafından tam not almış olsa da fiyat anlamında bazı kullanıcıları da üzmüşe benziyor. Tüm bu eleştirilerin ardında platformlar ve içerik üreticileri, Note10 ve Note10+'ın testlerini yapmaya; aynı zamanda bizlerle paylaşmaya da devam ediyor.

Webtekno olarak bizim de birkaç gün önce gerçekleştirdiğimiz Samsung Galaxy Note10+ incelemesinde cihazın öne çıkan özelliklerini sizlerle paylaşmış, sağlamlık testi için de kolları sıvamıştık. Bugün PhoneBuff isimli YouTube kanalı da Galaxy Note 10+'ın iPhone Xs Max ile karşılaştırmalı düşürme testini içeren bir video yayınladı. Testin sonuçları, Galaxy Note 10+'ın performansı kadar sağlamlığını da gözler önüne seriyor.

iPhone Xs Max vs. Galaxy Note 10+:

Apple, iPhone Xs ve iPhone Xs Max'i piyasaya sürerken bu akıllı telefonlarda kullanılan ekran camlarının dünyanın en dayanıklı camları olduğunu söylemişti. Bilindiği gibi daha önce de Gorilla Glass kullanımı hakkında detay vermeyen Apple'ın bu serisinde Glass 6 kullandığı düşünülüyordu. Samsung da bu yıl çıkardığı yeni cihazlarında Gorilla Glass 6'yı kullanarak cihazlarının dayanıklılığını arttırdı ve adeta Apple'a meydan okudu. 

Daha önceki testte Samsung Galaxy S10+'ı iPhone Xs Max ile karşılaştıran PhoneBuff, iPhone Xs Max'in galip geldiğini duyurmuştu. Tabii burada Galaxy S10+'ın arka kısmında Gorilla Glass 6 kullanılmaması önemli bir etkendi. Samsung'un Note10 serisinde hem önde hem arkada Gorilla Glass 6 kullanması, sonuçları değiştirmişe benziyor.

4 farklı düşürme testinin galibi: Samsung Galaxy Note10+

4 farklı testte karşılaştırmalı puanlama sistemiyle cihazları notlandıran PhoneBuff, iPhone Xs Max'in 34; Samsung Galaxy Note10+'ın ise 37 puan aldığını söyledi. Apple'ın bu alanda her sene iyileştirmeler yaptığını düşünürsek yakın zamanda piyasaya sürülecek iPhone 11 serisinin çok daha sağlam akıllı telefonlar olacağı da söylenebilir. Bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/08/26/iphone-xs-max-galaxy-note-drop-test/
40
16
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
40
16
4
4
3