iPhone 14'ün Hayat Kurtaran Özelliği Samsung Telefonlara Geliyor

9
5
1
0
0
Güney Kore basını tarafından aktarılan bilgilere göre Samsung, yeni Galaxy S23 serisinde uydu bağlantısı özelliği sunmak için kollarını sıvadı. Şirket, ABD merkezli bir uydu-iletişim şirketiyle çalışmaya başladı.

Apple, yeni iPhone 14 serisiyle birlikte zorlu koşullarda hayatınızı bile kurtarabilecek uydu bağlantısı özelliğini hayatımıza soktu. Geçtiğimiz hafta ABD ve Kanada’da kullanılabilir hale gelen özelliğin Android telefonlara da gelip gelmeyeceği ise merak konusuydu.

Elbette rekabetin korunması için Android üreticilerinin bu teknolojiye yatırım yapması bekleniyordu. Bu konudaki ilk haber de bugün geldi. Güney Koreli medya ETNews tarafından paylaşılan habere göre Samsung, yeni Galaxy S23 serisinde uydu bağlantısı özelliğini sunmak için kollarını sıvadı.

"Samsung Galaxy S23 ile mobil bağlantı olmayan noktalardan fotoğraf bile gönderilebilir"

samsung galaxy s23

Samsung’un ana vatanından gelen habere göre şirket, Galaxy S23 cihazlarında uydu bağlantısı için Iridium Communications ile çalışmaya başladı. ABD merkezli iletişim şirketi, bugün yörüngede toplam 66 adet aktif uyduya sahip. Şirket, özellikle uydu bağlantılı cep telefonları için iletişim hizmeti sunuyor.

Samsung, uydu bağlantısı ile birlikte yalnızca kısa mesaj ve arama değil, düşük çözünürlüklü fotoğraf gönderimini de mümkün kılmayı planlıyor. Fakat özelliğin hangi ülkelerde kullanılabilir olacağı henüz bilinmiyor.

Apple, uydu bağlantısını nasıl sağlıyor? Daha önce açıklamıştık:

iPhone 14'ün Hayat Kurtaran 'Uydu Bağlantısı' Özelliği, Android Telefonlarda Neden Yok? [İkisinde de Aynı Modem Var!] 

Kaynak : https://www.etnews.com/20221124000237?mc=em_011_00001
9
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
1
0
0