Samsung'un Video Görüşmesiyle Arıza Giderdiği Müşteri Hizmeti

18
4
1
0
0
Samsung'un görüntülü servis hizmeti, kullanıcılardan tam puan almayı başarıyor. 12 ülkede aktif olarak bulunan bu hizmet, ilerleyen dönemlerde dünya genelinde kullanılabilecek.

Evlerde kullanılan elektronik ürünlerde kimi zaman arıza problemleriyle karşı karşıya kalınabilir. Kullanıcıların hiç ama hiç istemeyecekleri bu sorun ciddi anlamda can sıkıcıdır. Ürün bozulduğu zaman yetkili servis aranır, uzunca bir süre servisin gelmesi beklenir ve sorun üretim kaynaklı bile olsa servis ücreti mutlaka alınır.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, şimdi yeni bir hizmetini müşterilerine sunuyor. Bundan sonra evlerde kullanılan Samsung markalı bir ürünün bozulması durumunda müşteriler, Samsung'un yetkili servisine görüntü göndererek daha etkili bir sorun anlama ve giderme hizmeti alabilecekler.

samsung müşteri hizmetleri

Samsung'un müşterilerine sunduğu bu yeni hizmetin nasıl kullanıldığına biraz daha yakından bakacak olursak; müşteri hizmetleriyle iletişime geçen kullanıcı, bu hizmetten faydalanmak istediği takdirde kendisine mesaj olarak iletilen bir bağlantıya erişiyor. Bu bağlantı, müşteri hizmetleriyle videolu olarak iletişime geçme imkanı sağlıyor. Kendisini videolu olarak ifade eden müşterinin sorununa çözüm anında aranıyor, gerekli tavsiyeler veriliyor ve sorunun durumuna göre servis yönlendiriliyor. 

Bu hizmetin avantajlarına değinen Samsung yetkilileri; bu hizmet sayesinde bozulmuş olan bir ürünün tamir işleminin çok daha hızlandığını söylüyorlar. Samsung'a göre bu hizmet, hem kullanıcıların zamanlarından tasarruf etmesine imkan sağlıyor hem de şirketin problem çözüm sürecini kısaltıyor. Üstelik kimi zaman herhangi bir arızadan kaynaklanmayan sorunlar için teknik servis elemanlarının gönderilmesine de ihtiyaç kalmıyor.

Samsung, bu hizmetin kullanıldığı ülkelerde müşteri memnuniyetinin ciddi anlamda arttığını açıkladı. Bu desteğin kullanıldığı 12 ülkenin müşteri memnuniyetinin ortalama yüzde 88.7 olduğu ancak bu hizmeti alan müşterilerin memnuniyetinin yüzde 93.4 olduğu ve bu hizmetin ilerleyen dönemlerde tüm dünyada kullanılacağı belirtildi.

Samsung bu hizmeti; Filipinler, Malezya, Hindistan, İngiltere, Endonezya, Tayland, Singapur, Avustralya, Kore, Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda ve Vietnam'da bulunan müşterilerine aktif olarak sunuyor.

Kaynak : https://news.samsung.com/global/samsung-at-your-service-1-samsung-service-introduces-visual-support-feature-for-more-effective-diagnosis-and-troubleshooting
18
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
1
0
0