Samsung, Windows Bilgisayarlar İçin Exynos İşlemci Duyurabilir

31
11
9
5
4
Güvenilir bir kaynağa göre Samsung, Windows PC'ler için işlemci geliştiriyor. Exynos 1000 olarak gelmesi muhtemel bu işlemciler, bilgisayar sektöründe önemli bir yeniliğin kapılarını aralayabilir.

Samsung, son amiral gemisi telefonu Galaxy S20 ailesinde, Exynos 990 işlemcileri tercih etti. Yapılan performans testleri ise bu işlemcilerin, Qualcomm ve Apple tarafından üretilen rakiplerinden biraz daha güçsüz olduğunu ortaya koydu. Hatta Samsung hayranları, bir kampanya başlattılar ve Samsung'un bu işlemcileri artık terk etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bununla birlikte Samsung'a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi, akıllı telefonlarında kullanılmaması istenen Exynos işlemcileri Windows PC'ler için kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor.

Samsung Exynos

Daha önce pek çok isabetli sızıntı gerçekleştirmiş olan MauriQHD, Twitter'daki son paylaşımı ile Samsung'un Windows PC'ler için Exynos işlemciler geliştirmeye başladığını açıkladı. MauriQHD'nin iddialarına göre bu işlemciler Exynos 1000 serisi olarak karşımıza gelecek.

Windows bilgisayarlara can verecek olan Exynos işlemcilerin Samsung'un 5 nm EUV üretim sürecinden çıkması muhtemel. Ayrıca şirket, Windows PC'ler için sunacağı işlemcilerde "Cortex-X1" olarak duyurulan yeni işlemci çekirdeklerini kullanabilir.

Samsung

Samsung'un Windows PC'ler için işlemci geliştirdiği iddiası, ilk kez dile getirilen bir şey değil. Daha önceki dönemlerde de şirketin Exynos 990'ın Windows PC sürümünü geliştirdiği ancak bu işlemciden yeteri kadar emin olunmadığı ifade edilmişti. MauriQHD'nin iddiaları, Samsung'un Exynos 990'ı bir kenara bırakarak yepyeni bir PC işlemcisi üzerinde çalışıyor olabileceğini gösteriyor.

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/samsung-exynos-1000-processor-windows-pc/
31
11
9
5
4
Emoji İle Tepki Ver
31
11
9
5
4