Samsung, 'Yazışarak Konuşma' Özelliğini Duyurdu (Hayır, Mesajlaşma ya da Sesli Mesaj Değil Bildiğiniz Konuşma)

37
8
2
1
0
Samsung, OneUI 5 arayüz güncellemesiyle birlikte yazıyla arama yapabileceğiniz özelliğini tanıttı. Arama sırasında yazdığınız metin, karşı tarafa sese çevrilerek okunacak.

Samsung’un 2017 yılında piyasaya sürdüğü sesli asistanı ‘Bixby’, zamanında kendine özel fiziksel tuşla bile telefonlarda yer almıştı. Fakat sesli asistan, kullanıcılarda bir karşılık bulamayınca Samsung, çareyi bu fiziksel tuşu kaldırmakta bulmuştu.

Bixby, günümüzde halen büyük bir yaygınlığa sahip olmasa da Samsung, bugün asistanı için önemli bir özelliğini duyurdu. Yakın zamanda gelecek yeni OneUI 5 güncellemesi ile birlikte Bixby, gelen aramalara yazı yazarak cevap vermenizi sağlayacak.

Karşınızdaki kişiyle yazışarak 'konuşabileceksiniz'

bixby text call

OneUI 5 ile gelecek olan yeni ‘The Bixby Text Call (Bixby Metin Araması)’ özelliği, arama sırasında konuşmadan, mesaj yazar gibi yazı yazarak karşınızdaki kişiyle konuşmanızı sağlayacak. Yazdığınız metin, Bixby asistan tarafından metinden sese çevrilecek. Bununla birlikte karşınızdaki kişinin konuşmaları da anlık olarak metin olarak gösterilecek.

Samsung’a göre bu görüşme sırasında Bixby tarafından analiz edilen konuşma, şirket sunucularına kaydedilmeyecek. Konuşmaya ait ses dosyaları, her bir sesten çeviriye dönüştürme işleminin ardından silinecek.

Samsung’un yeni özelliği, ilk etapta sadece kendi ana vatanı Güney Kore’de kullanılabilir olacak. Özelliğin İngilizce ve diğer dillere ne zaman destek sunacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/tech/mobile/move-over-google-samsung-wants-to-reinvent-the-phone-call-too/
37
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
37
8
2
1
0