Şarj Etmeden Günlük 20 Km Yol Gidebilen Elektrikli Araç

53
7
5
5
4
Çin merkezli bir şirket olan Hanergy, güneş enerjisiyle çalışan elektrikli bir otomobil geliştiriyor. Yeni aracın özellikleri ise gerçekten şaşırtıcı; aracın bir ay boyunca her gün şarj etmeden 20 km yol kat edebildiği ölçüldü.

İnce güneş filmlerinde uzmanlığa sahip bir Çinli şirket olan Hanergy, güneş enerjisiyle çalışan bir elektrikli otomobil geliştirmek için Jiangsu Joylong Automobile adlı bir Çinli otomobil üreticisi ile ortaklık kurdu. Şirket, otomobilin verimliliğini test ediyor. Test sonuçlarından, otomobildeki ince güneş filmleri sayesinde otomobilin 30 gün boyunca günde 20 kilometre yol gitmeyi başardığı tespit edildi.

Pil seviyelerinin seyahat ettiği tüm günlerde %60-80 civarında seyrettiğini bilmek oldukça etkileyici. Aslında, araba 30-80 kilometre daha sürülebilir. Bu da günlük olarak araba kullanan birçok kişi için yeterlidir. Araç fütüristik veya görsel olarak çekici görünmüyor. Joylong’un kendi EM3 elektrikli otomobil tasarımını takip ediyor. Araba, Çin'deki kitle pazarını hedef almak için tasarlanmış.

Hava koşulları bile etkileyemiyor

Şirket, otomobilde bulunan ince güneş panellerinin bulutlu günlerde bile güç ürettiğini iddia ediyor. Bu gerçekten önemli bir başarı çünkü hava koşulları güneş panellerinin icadından bu yana etkinliklerini her zaman kısıtlamıştır.

Hanergy'nin CEO'su Lu Tao, uzun ömürlerini artırmak için elektrikli otomobillerine ince güneş filmleri dahil etmek için diğer elektrikli otomobil üreticileriyle işbirliği yapmayı planlıyor. Böylece sahipleri arabalarının şarjı bitmeden bir elektrik kaynağı bulabilir. Ancak bunun nasıl olacağını görmek için beklemek zorunda kalacağız.

Kaynak : https://beebom.com/electric-cars-20km-daily-without-charging/
53
7
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
53
7
5
5
4