Satın Almak İçin Servet Ödemeniz Gereken Pahalı 10 Kulaklık

66
7
6
5
4
Kulaklıklar, günlük hayatta neredeyse herkesin kullandığı ve fiyat aralığı oldukça geniş olan cihazlardır. Daha önce fiyat performans canavarı kulaklıkları sizler için listelemiştik. Şimdi de sizler için, ses kalitesi ve fiyat bakımından en pahalı 10 kulaklığı listeliyoruz.

Kulaklığın icadı, ilk günlerde telefon ve radyo amacıyla oluşturulmuş olmasına rağmen, ses eğlencesinde çarpıcı bir devrim yarattı. Bireylerin hemen hemen her zaman ve her yerde sevdikleri şarkıları çevrelerindeki insanları rahatsız etmekten korkmadan dinlemelerine izin veren kulaklıklar, müzikten aldığımız zevki kesinlikle değiştirdi.

Ancak tüm kulaklıklar eşit kalitede üretilmiyor. Modern kulaklıklar, rahatlık, hareket anında kulaktan düşmeme ve dışarıya ses vermeden müziği kulağımıza aktarma gibi amaçlar ile üretilse de çok kişi kulaklıktan alabileceği ses kalitesine odaklanıyor. Bas kalitesi, gürültü engelleme özelliği ve Bluetooth bağlantısı gibi özellikler sese önem veren insanların kulaklıklarda aradığı özelliklerden sadece birkaçı.

Gerçekten kaliteli bir kulaklık almaya kalktığımız zaman bunun hiç ucuz olmadığını söylememiz gerekiyor.

  • Not: Bu listede özel olarak üretilen kulaklıklara yer verilmemiştir, hepsi seri üretilen kulaklık modelidir.

10. Audio-Technica ATH-W5000:

en pahalı kulaklıklar

Audio-Technica ATH-W5000, üst düzey kulaklıklarda aradığınız her özelliğe sahip bir kulaklık. Üstün ses kalitesinin yanı sıra oldukça modern görünümü sayesinde bu kulaklık oldukça ilgi çekici duruyor. Bu kulaklığın pahalı olmasının nedeni ise, magnezyum alaşımlı çerçevesi ve 8N-OFC (oksijensiz bakır) ses bobinlerinden kaynaklanmaktadır. Kulaklık, piyasada 1.200 dolar (yaklaşık 6.700 TL) civarında satılıyor, ancak çeşitli aramalarla 900 dolar civarında da bulabilmek mümkün.

9. Hifiman HE 6:

en pahalı kulaklıklar

İlk bakışta sıradan bir kulaklık gibi görünen Hifiman HE 6, oldukça büyük bir düzlemsel manyetik yapı kullanıyor. Bu manyetik sayesinde doğal sese çok yakın bir ses deneyimi yaşatan Hifiman HE 6, 1.300 dolar (yaklaşık 7.250 TL) civarlarında satışta.

8. JH Audio JH16 Pro:

en pahalı kulaklıklar

Listemizdeki en düşük fiyatlı ve tek kulakiçi kulaklık olan JH Audio JH16 Pro, özelleştirmeler sayesinde gerçekten çok pahalı bir cihaz haline gelebiliyor. Mükemmel bir konfor ve ses deneyimi sağlayan kulaklıkta tam 8 dahili ses sürücüsü yer alıyor. 1000 dolar civarında satışa sunulan JH Audio JH16 Pro’nun fiyatı, biraz araştırmayla 700 dolara (yaklaşık 3.900 TL) kadar düşebiliyor.

7. Beyerdynamic T1:

en pahalı kulaklıklar

Beyerdynamic T1, her ne kadar geleneksel sürücüleri kullansa da bu sürücüleri teknolojik olarak geliştirmiş. Beyer’in, “Optimize edilmiş manyetik alan özelliklerine sahip ve halka mıknatısa dayanan tamamen yeniden tasarlanmış sürücüler” olarak tanımladığı Tesla tabanlı bu teknoloji, kulaklığın oldukça güçlü ve kaliteli ses vermesini sağlıyor. Kulaklığın fiyatı 1.400 dolar (7.800 TL) dolar.

6. Sennheiser HD800:

en pahalı kulaklıklar

Sennheiser’in olmadığı bir kaliteli kulaklık listesi yapmak imkansıza yakın gibi bir şey. Şirket gerçekten her alana özel kulaklık üretiyor ve ürettiği her kulaklık modeli standartların üzerinde. Bizim bu listemizde ise şirketin HD800 modeli yer alıyor. Şimdiye kadar kulaklıklarda kullanılan en büyük sürücülere sahip olan kulaklık, 1.500 dolara (yaklaşık 8.300 TL) alıcı buluyor.

5. Grado PS1000:

en pahalı kulaklıklar

Günümüzdeki pahalı kulaklıklar, onları görsel olarak da çekici kılmak isteyen şirketler tarafından farklı tasarımlara sahip olsalar bile Grado, PS1000 modelinde eski tür bir görünüşten vazgeçmemiş. Bir kulaklıkta aradığınız ses kalitesini tam anlamıyla size verebilen kulaklık 1.700 dolara (yaklaşık 9.500 TL) alıcı buluyor.

4. Audeze LCD-3:

en pahalı kulaklıklar

Audeze, yüksek ses kalitesine sahip kulaklıklar için kendini adamış bir şirket ve LCD-3 modeli şirketin amacını tam olarak gözler önüne seriyor. Düzlemsel manyetik ses sürücüleri sayesinde mükemmel bir ses deneyimini kullanıcılara sunan kulaklık, 1.950 dolar (yaklaşık 10.800 TL) değerinde.

3. Stax SR-009:

en pahalı kulaklıklar

Stax SR-009 görsel açıdan çok çekici bir tasarıma sahip olmamakla birlikte, bugüne kadar üretilmiş en iyi yüksek kaliteli kulaklıklardan biri. İçerisindeki, elektrostatik ses sürücüleri, düzlemsel manyetik ses sürücüsüne benzer bir şekilde işlev gösterirken, SR-009’un diyaframı elektrostatik alanda bulunduğu için çok daha kaliteli ses deneyimi yaşatıyor. Ses uzmanları tarafından ses kalitesi, “derin, saf ve güzel” olarak tanımlanan bu kulaklık tamı tamına 4.450 dolar (yaklaşık 24.800 TL).

2. Ultrasone Edition 5:

en pahalı kulaklıklar

Mükemmel ses kalitesine sahip ürünler üretmeyi amaçlayan firmalardan birisi olan Ultrasone, bu listemizin ikinci sırasına Ultrasone Edition 5 modeliyle giriyor. Neredeyse 5.000 dolar (yaklaşık 27.900 TL) fiyat etiketiyle piyasaya sürülen kulaklık, titanyum kaplamalı 40 mm sürücülere sahipken, tasarımında da yedi katmanlı vernik kaplamaya sahip meşe ağacına ve Etiyopya koyun derisine sahip. Ultrasone Edition 5, hem ses kalitesi hem de tasarımı ile gerçekten göz kamaştıran bir kulaklık.

1. Abyss AB-1266:

en pahalı kulaklıklar  

Katı alüminyum ve düzlemsel manyetik ses sürücülerini kullanarak tasarlanan Abyss AB-1266, listemizin ilk sırasında kendisine yer buluyor. Yüksek derecede kaliteli alüminyumların dışında, bu kulaklık aynı zamanda ön bölmesi için mükemmel bir karbon çeliği ve kulak pedleri için kuzu derisini kullanıyor. Sadece tasarımıyla değil ses kalitesi ile de rakiplerinin çok önüne geçen kulaklık, tam 5.500 dolara (Yaklaşık 30.700 TL) sahibine ulaşmayı bekliyor.

Listedeki favori kulaklık sizce hangisi? Yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın, takipte kalın.

66
7
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
66
7
6
5
4