Satranç Ustası, Fransa’daki Turnuvada Akıllı Telefonuyla Hile Yaparken Yakalandı

66
5
5
3
0
Soyvet asıllı satranç ustası Igor Rausis, akıllı telefonuyla hile yaparken yakalandı. Usta oyuncu, bir daha turnuvalara katılamayacak.

Fransa'da düzenlenen bir satranç turnuvasına ünlü satranç ustası Igors Rausis'in hile yapması damga vurdu. Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından yapılan açıklamada Rausis'in oyun sırasında akıllı telefon kullanarak hile yaptığı belirtildi.

igor rausis

Turnuvanın düzenlendiği salonda bulunan akıllı telefon, Rausis'in foyasını açığa çıkardı. Daha sonra yapılan incelemeler sonucu hile yaptığı tespit edilen Rausis, suçunu kendi ağzıyla da itiraf etti. Chess.com'un aktardığına göre 'usta' oyuncu, konuyla ilgili "Oyun sırasında telefonumu kullandığımı yazılı bir açıklamayla belirttim. Daha ne söyleyebilirim? Bu, herkes için iyi bir ders oldu; ben hariç. Ben zaten son oyunumu oynamıştım" açıklamasını yaptı.

FIDE Genel Müdürü Emil Sutovsky de Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla Rausis hakkında daha önce de hile şüpheleri bulunduğunu açıkladı ve satrançta yapılan hileleri önlemek için önemli geliştirmeler yaptıklarını belirtti. Ayrıca Sutovsky, Rausis'in Fransız polisine de ihbar edildiğini açıkladı. Sutovsky'nin tam açıklaması şu şekilde: "Rausis turnuvadan diskalifiye edildi ve tüm deliller etik kuruluna sevk edilecek. Satrançta hileyi tamamen önlemek mümkün değil ancak yakalanma ihtimali eskisine göre çok daha yüksek; ayrıca cezaları da daha caydırıcı hâle getireceğiz."

58 yaşındaki Sovyetler Birliği doğumlu usta satranç oyuncusu Igors Rausis, günümüz itibariyle Çek Cumhuriyeti'ni temsilen turnuvalara katılıyor. Daha öncesinde ise Letonya ve Bangladeş adına turnuvalara katılan Rausis, 1992 yılında "büyük usta" unvanını almıştı. FIDE'ye göre dünyanın en iyi 53. satranç oyuncusu olan Rausis'in bundan sonra profesyonel olarak satranç oynama ihtimali kalmamış gibi görünüyor.

Kaynak : https://bleacherreport.com/articles/2845458-chess-grandmaster-igors-rausis-caught-cheating-with-cellphone-found-in-toilet
66
5
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
66
5
5
3
0