Sosyal Medyada Viral Olan Show TV, Habertürk ve Bloomberg HT Satılıyor İddialarına, Kurumdan Yanıt Geldi!

36
13
1
1
0
Sosyal Medyada Viral Olan Show TV, Habertürk ve Bloomberg HT Satılıyor İddialarına, Kurumdan Yanıt Geldi!
Gazeteci Ali Çağatay'ın iddiasına göre Ciner Grubu bünyesindeki dev medya kuruluşları, Cengiz Holding'e geçebilir. Ciner Grubuna bağlı Habertürk ise iddiaları yalanladı.

Türkiye’nin en çok takip edilen medya kuruluşlarından Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT gibi Ciner Grubu bünyesindeki şirketler hakkında bugün dev bir iddia ortaya atıldı. Ciner Grubu’nun, söz konusu kuruluşların satışı için görüşmelere başladığı öne sürüldü. Konuyla ilgili olarak Ciner Grubunun yayın ağı Habertürk'ten açıklama geldi.

İddia, daha önce Ciner Grubu’nda görev yapan gazeteci Ali Çağatay tarafından ortaya atıldı. Çağatay’ın paylaşımına göre medya kuruluşlarının yeni sahibi, Cengiz Holding olabileceği yönündeydi.

Ali Çağatay’ın iddiaları:

Ali Çağatay, ilk paylaşımında Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT gibi kuruluşları için masada Tosyalı Grubu ile oturulduğunu belirtse de durum kısa süre sonra değişti. Tosyalı Holding’in söz konusu görüşmelerin içinde yer almadığını paylaşan Çağatay, Cengiz Holding’e işaret etti.

Öte yandan Ciner Holding'e bağlı yayın kuruluşu Habertürk, sosyal medya hesabından haberi yalanladı. Habertürk attığı tweette, "Bir sosyal medya hesabından paylaşılan Ciner Yayın Holding'e ait Habertürk, Show TV, Bloomberg HT kanallarının bazı gruplarla satışı için masada olduğu şeklindeki iddia asılsızdır. Gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." açıklamasında bulundu. 

Söz konusu iddialar hakkında Cengiz Holding tarafından bir açıklama yapılmadı. Cengiz Holding, medya sektöründe Akşam gazetesi ve 360 TV kanalının sahibi durumunda.

Gazeteci Fatih Altaylı, kısa süre önce kurucu ortaklarından olduğu ve uzun yıllardır köşe yazılarını paylaştığı Habertürk'ten ayrılmıştı.

36
13
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
13
1
1
0