Ünlü Yayıncı Shroud, Twitch'e Döneceğini Duyurdu

40
9
3
2
2
Twitch'ten Microsoft'un Mixer platformuna geçiş yapan Shroud, Mixer'ın kapanmasının ardından Twitch'e döneceğini videoyla duyurdu. Shroud, videosunda 'Eve Geliyorum' ifadesine yer verdi.

Geçtiğimiz sene Microsoft, günümüzün en büyük yayın platformu olan Twitch'e meydan okuyacak Mixer platformuyla büyük hareketlere kalkışmıştı. Mixer, Twitch'in en çok izlenen yayıncıları arasında yer alan Ninja ve Shroud'u bünyesine katmıştı. İkili, artık Twitch'te yayın yapmayacaklarını duyurarak yayın hayatlarına Mixer'da devam etmişti.

Ancak geçtiğimiz ay Microsoft, yaptığı büyük yatırımların artından henüz açıklanmayan bir sebeple Mixer'ı kapatma kararı aldığını duyurmuştu. Bu karar bundan 2 hafta önce de gerçeğe dönüşmüştü. Mixer'ın kapanmasıyla birlikteyse Shroud ve Ninja'nın gidişatı izlenmeye başlamıştı.

Ninja'nın ardından Shroud da Twitch'e dönüyor:

shroud

Twitch'in en fazla izlenen yayıncılarından birisi olan Ninja, Microsoft'un açıklamasının ardından canlı yayınını Mixer yerine YouTube'da yapmıştı. Bunun ardındansa geçtiğimiz hafta Mixer'la geçen ayların ardından Twitch'teki ilk yayınını açmış, 15 dakikada 100 bin izleyiciye ulaşmayı başarmıştı.

Twitch'ten Mixer'a geçen ve Mixer'ın kapatılma kararının ardından izlenmeye başlanan bir diğer isim olan Shroud da dakikalar önce yeni bir haber verdi. YouTube kanalında yeni bir video paylaşan Shroud, 1 dakika 27 saniyelik videoda bir animasyon eşliğinde yaptığı efsane vuruşlara yer vererek beklenen duyuruyu yaptı.

'I'm Coming Home (Eve Geliyorum)' başlıklı video yayınlayan Shroud, hayranlarına Twitch'e döndüğünü duyurdu. Shroud, Twitch adresinin bağlantısını da paylaştı. Ancak Shroud, Twitch'teki ilk yayınını ne zaman açacağına dair bir detaya yer vermedi. Bununla birlikte Shroud'un Twitch'teki program sayfasında da böyle bir detay bulunamadı.

Mixer platformunun kapanmasıyla birlikte Mixer'ın sitesinde topluluk ve yayıncılar, Facebook Gaming platformuna davet ediliyorlar. Ancak Shroud ve Ninja, Mixer'ın ardından Facebook Gaming'te devam etmek yerine Twitch'e geri dönme kararı aldı. Facebook Gaming'in de Twitch kadar büyük olup olmayacağını ancak bekleyerek görebileceğiz.

40
9
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
40
9
3
2
2