Şirketler de Şaka Yapar: Şimdiye Kadar Şirketler Tarafından Yapılmış En İyi 7 Şaka

111
10
5
4
4
1 Nisan şakası yapmanın yüzlerce yıllık geçmişi var ve şirketler de bu kültürün bir parçası olmaktan memnun. Halkla ilişkiler departmanları ve reklamcılar bazen 1 Nisan şakalarında kendilerini aşıyor.

Normal şartlar altında yanıltıcı, hatalı bilgi içeren açıklamalar yapmak, insanları yanıltmak firmaların yapmak istemeyeceği bir şey. Böyle bir hareketin çok ciddi karşılıkları olur. Toplumdan ve müşterilerden gelecek olan tepkileri de düşündüğünüzde bunu kimsenin yapmak istemeyeciğini görebiliyoruz. Yılda 1 gün ise bütün firmalar, biraz da viral reklam olması için enteresan şakalar yapıyorlar. Bu şakaların bazıları gerçekten komik oluyor.

1- Burger King

Burger King bu listeye iki şakasıyla giriyor. Bir tanesi, ciddi anlamda restoranlardan talep edilmiş olan oldukça eski bir hamburger reklamı. Bu reklamda Burger King, “solaklar için Big Mac” tanıtımı yapıyordu. İnsanlar gerçekten de bu özel hamburgeri restoranlarda aradılar. Diğeri ise firmanın geçtiğimiz yıl yaptığı ve çikolata ve türevlerini de içeren Chocolate Whopper idi.

2- Taco Bell ve Özgürlük Çanı

Taco Bell, 1996 yılında yaptığı şakada özgürlük çanı Liberty Bell’i satın aldıklarını ve adını Taco Liberty Bell yapacaklarını ilan eden ve 6 gazetede tam sayfa yayınlanan bir şaka yaptı. İnsanlar bu şakayı oldukça ciddiye alıp Park Hizmetleri yetkililerine epey şikayet dilekçesi yolladı.

3- Amazon ile Yazar Kapınızda

Amazon’un 2018 yılındaki şakasında firma, sevdiğiniz yazarları kapınıza kadar getiriyordu. Videoda suç romanları yazarı Patricia Cornwell, yatından müşteriye macera filmlerini aratmayan bir aksiyonla ulaşıyordu.

4- Spagetti Ağaçları

1957 yılında BBC’nin yaptığı bu şaka, en iyi şakalardan biri olarak biliniyor. Spagetti sözcüğünün İngiltere’de çok bilinmediği 1957 yılında yapılan haberde, BBC ciddi ciddi İsviçre’de evlerinin bahçesindeki ağaçta spagetti yetiştirip hasat toplayan insanları gösterdi. İnsanlar buna o kadar inandı ki kanalı arayıp kendi spagetti ağaçlarını nasıl yetiştirebileceklerini sordular.

5- Hayat Kısa, Penguenler Uçuyor

BBC tarafından yapılan bir başka şaka da bu. 2008 yılında “Evrimin Mucizeleri” adlı seri için yapılan bu şakada, penguenlerin aslında uçabildikleri ama utandıkları bile iddia edilmişti. Evrimin olmasa da modern video düzenleme teknolojilerinin bir mucizesi olarak penguenleri uçarken görebildik.

6- Starbucks’ın Yeni Kahve Boyları

Starbucks, bu eski şakasında “müşterilerin sesine kulak verdiklerini” söyleyerek mikra ve plenta adlı iki kahve boyunu tanıtmıştı. Mikra bir shot bardağı kadarken Plenta aşağı yukarı bir kovaya benziyordu.

7- Sarhoş İnternet Cezası

Aslında bir dergi yazarının kendi köşesinde yazddığı bu şaka, 1994 yılında ortalığı karıştırmıştı. PC Computing’den John Dvorak, yeni yasa teklifinden bahsettiği şakasında alkollüyken internet kullanmayı yasaklayacak ve internette cinsel içerikli konuşmaları engelleyecek bir yasadan bahsediyordu. O dönemde bu makale epey tartışma yaratmış ve insanları inandırmıştı. Bizce çok da mantıksız bir fikir değilmiş. 

111
10
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
111
10
5
4
4