Size Yepyeni Bir Perspektif Kazandıracak, Muhakkak İzlenmesi Gereken 15 Belgesel

19
4
2
2
1
Size Yepyeni Bir Perspektif Kazandıracak, Muhakkak İzlenmesi Gereken 15 Belgesel
Bugün sizler için hayata bakışınızı değiştirebileceğini düşündüğümüz ve daha önce duymadıysanız çok şey kaybettiğinize inandığımız belgeselleri derledik.

Siz de bir belgesel severseniz, hazırladığımız bu liste oldukça hoşunuza gidecektir. Gedikli bir belgesel sever olsanız dahi eminiz ki içlerinde bilmediğiniz yapımlar olacaktır. 

Abstract: The Art of Design (2017)

Abstract: The Art of Design. özellikle sanat alanında size ilham verecek bir belgesel. Büyük ihtimalle bu belgeseli izledikten sonra artık ne tür bir sanat alanıyla uğraşıyorsanız işinize daha bir sıkı bağlanacaksınız. 

What the Health (2017)

Netflix'ten izleyebileceğiniz What the Health'te veganlıktan tutun da yiyecek alışkanlıklarınıza kadar her şeyi sorgulayacaksınız. Bununla birlikte bu belgeseli izleyerek vegan yiyecekleri daha fazla tüketmek isteyebilirsiniz. 

13th (2016)

Yönetmen Ava DuVernay bu yapımda Amerikan tarihindeki köleliği ve günümüzdeki uzantılarını ele alıyor. Yapım hem etkileyici, hem de oldukça hoş bir kurguya sahip. What The Health gibi bu yapım da Netflix'ten izlenebilir.

Babies (2010)

Dünyanın 4 farklı ülkesinden 4 fakrlı bebeğin nasıl büyüdüğünü adım adım izlediğiniz muhteşem bir belgesel daha. İzlemediyseniz göz atmalısınız.

Stuck (2013)

Bir belgeselden çok aşk hikayesini andıran Stuck, Amazon'da uzunca süre en çok kiralanan belgesel konumunda kalmay başarmıştı.

A Place at the Table (2012)

Dünyaca ünlü Food Inc. belgeselinin de yapımcılarından gelen bu belgesel Amerika'nın yiyeceğe olan genel bakışını ve açlığın gerekçelerini işliyor.

Poverty, Inc. (2014)

İsmi üstünde; fakirliğin gerekçelerini ve olası çözüm önerilerini sunan belgesel 2014'ün en çok tartışılan yapımlarından olmuştu.

Audrie & Daisy (2016)

Yaşadıkları elem tecavüz olayından sonra sosyal medyada linçe ve kabalığa maruz kalan Audrie ve Daisy ikilisinin hayatlarına göz atıyoruz.

How to Die in Oregon (2011)

Japonya'da yunus balığı avına çıkan Japonların hayatlarını anlatan ve izlerken gözlerinizi dolduracak bir yapım.

Minimalism: A Documentary About the Important Things (2015)

Minimalizm, sizlerin hobi ve tutkularınızı nasıl aza indirgeyerek mutlu olabileceğinizi anlatmaya çalışıyor.

180° South (2010)

Chris Malloy yönetmenliğinde çekilen film Yvon Chouinard ve Doug Tompkins Patagonya'ya yaptıkları yolculuğu işliyor.

The True Cost (2015)

Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen kıyafetlerimizin ve ürünlerin daha fazla satılması için ne gibi iğrenç süreçlerden geçtiğini gösterecek.

Cave of Forgotten Dreams (2010)

Senaristliğini ve yönetmenliğini Werner Herzog'un üstlendiği yapımı özellikle 3D izlemenizi tavsiye ediyoruz. Mağara resimlerinin bütün keşif hikayesine adım adım şahit olacaksınız.

Life (2009)

Listemizin en bilinen ve belgesel tarihinde büyük değişimlere sebep olmuş belgeseli. Türkçe vesiyonunu rahmetli Tuncel Kurtiz seslendirmişti.

Kaynak : https://www.buzzfeed.com/sydrobinson1/documentaries-thatll-give-you-a-whole-new-perspective
19
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
2
2
1