Snapchat'ten "Snap Atanım Yok" Diye Üzülenleri Sevindirecek Özellik: Sohbet Botuyla Snap'leşmek Mümkün Hâle Geliyor!

3
1
0
0
0
Snapchat, "My AI" sohbet botu için yepyeni bir özellik getirdi. Yalnızca ücretli abonelere sunulacak "My AI Snaps" isimli özellik, yapay zekânın size geri Snap atmasını sağlıyor.

Teknoloji devlerinin üretken yapay zekâ yarışı devam ederken birkaç ay önce bu tarz bir hamle, Snapchat’ten de gelmişti. Popüler uygulama, OpenAI’ın GPT teknolojisiyle oluşturulan “My AI” ismini verdiği sohbet botunu tanıtmıştı. ChatGPT gibi modellere benzer işlevlere sahip olan ve kullanıcıların sorularına yanıt veren bot, ilk başta ücretli abonelere gelse de daha sonra herkes için çıkış yapmıştı.

Dev platform, bugün ise My AI için yepyeni bir özellik getirdiğini duyurdu. “My AI Snaps” olarak adlandırılan özellik, yapay zekâ modelinin kullanıcılara geri Snap atmasını sağlıyor.  

My AI Snaps yalnızca Snapchat+ abonelerine özel olarak çıkış yaptı

Özellik, aslında ilk kez geçtiğimiz hafta şirketin gerçekleştirdiği bir etkinlikte gösterilmişti. Bugün ise resmen geleceği ifade edildi. My AI Snaps, yalnızca platformun ücretli abonelik sistemi Snapchat+ üyelerine özel olacak.

My AI Snaps, uygulamadaki My AI botunun da onlara Snap göndererek “eşsiz” cevaplar vermesine olanak tanıyor. Yani bir Snap attığınızda bot ona farklı bir Snap’le cevap verebiliyor. Mesela köpeğinizin bir fotoğrafını gönderdiniz diyelim, My AI başka komik bir fotoğrafla size yanıt verebiliyor.

Özelliğin pek fazla işlevi olmadığını, genel olarak eğlence amaçlı olduğunu söylemek mümkün. Ancak, bazı işe yarar yanları da bulunabilir. Snap, yaptığı açıklamada botun yaratıcı reaksiyonlar verebileceğini ifade ediyor. Örneğin yemek malzemeleri attığınızda My AI size bir yemek tarifi verebilecek.

Snapchat’in yapay zekâ modeli, çıkışından bu yana pek iyi geri bildirimler almıyordu. Modelin çıkışının ardından birçok kullanıcı eleştirilerde bulunarak uygulamaya 1 yıldız vermeye başlamıştı. Ayrıca, geçtiğimiz haftalarda My AI’ın yalan söylemek için eğitilebildiği bile görülebilmişti.

Kaynak : https://newsroom.snap.com/tr-TR/introducing-myai-snaps
3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0