Snapchat, İçeriklerin Uygulama Dışından Görülmesini Sağlayacak Yeni Özelliği Test Edecek

9
1
1
0
0
Snapchat, gözlerin tekrardan kendisine çevrilmesine yardımcı olabilecek yeni bir özelliği test etmeye başlayacak. Şirket, belli içeriklerin uygulama dışından da görülebilmesini sağlayacak.

Zaman içerisinde yitirdiği popülerliğini tekrar kazanmaya çalışan sosyal medya platformu Snapchat, bu yolda bir adım daha atıyor. Engadget'te yer alan habere göre şirket, uygulama dışından erişilebilen içerik denemelerini yapmaya başlayacak.

Bu değişiklik önümüzdeki aydan itibaren bazı kullanıcılar için test olarak yayınlanacak, ancak daha sonrasında daha geniş kitlelerin erişimine açılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan bir Snapchat sözcüsü, "Snapchat'in çekici ve güncel içeriklerini görüntüleme ve arkadaşlarınızla paylaşmayı daha kolay hale getirmek için sürekli yeni yollar keşfediyoruz" dedi.

Snapchat içeriklerine uygulama dışından erişilebilecek

snapchat

Bu değişiklikten; Snapchat'in orijinal programları, yayıncı içeriği ve Snapchat'in "Our Stories" gibi hâlihazırda kitlesel tüketim için hazırlanmış halka açık içerikler etkilenecek. Şirket, bu içeriklerin uygulama içerisinde paylaşılmasına izin verse de gerçekleştirilecek deney, kullanıcıların Snapchat içeriğini uygulama dışında da paylaşmasını sağlayacak. Paylaşılan bağlantılar, uygulama yüklüyse Snapchat uygulamasında, uygulama yüklü değilse mobil web oynatıcıda açılacak.

Bu değişiklik, Snapchat için oldukça önemli olabilir. Şirket, rakiplerinin çoğunun dinamiklerini paylaşmaktan kaçınmış, bunun yerine arkadaşlar arasındaki özel konuşmalara odaklanmayı tercih etmişti.

snapchat originals

Tabii şirket, Snap Originals gibi kendi dâhilinde bulunan orijinal programlarına önemli yatırımlar yapmaya da devam ediyor ve bu içerikleri izleyen kullanıcı sayısında da artış yaşandığı görülüyor. Bu içeriklerin paylaşılmasını daha kolay hale getirmek, gözlerin tekrardan Snapchat'e dönmesine yardımcı olabilir ve reklam gelirlerinde şirketin elini güçlendirebilir.

Peki, siz Snapchat'e gelecek olan bu yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Snapchat'in eski popülerliğine ulaşmasına katkıda bulunabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/snapchat-test-brings-content-outside-of-its-app-172434956.html
9
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
1
0
0