Snapdragon 732G'nin Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

6
6
3
1
0
ABD merkezli işlemci üreticisi Qualcomm'un orta sınıf akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni Snapdragon 732G yonga setinin çıkış tarihi ortaya çıktı. Snapdragon 730G'nin geliştirilmiş versiyonu olacak yonga setinin önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Piyasaya sürdüğü Snapdragon yonga setleriyle tanınan dünyanın en büyük yarı üretken üreticilerinden biri olan Qualcomm, amiral gemilerinden giriş seviyesine pek çok cihaz için donanım üretiyor. Son birkaç yılda Android cephesinde zirvesini yaşayan Amerikan firma, MediaTek'in 5G yonga setleriyle geri dönmesiyle ciddi bir rakiple karşı karşıya kaldı.

Pazardaki liderliğini sürdürmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Qualcomm, bu sebeple arka arkaya birkaç mobil işlemciyi piyasaya sürmüştü. Aktarılan son bilgilere göreyse şirket, önümüzdeki eylül ayında Snapdragon 730G'nin yükseltilmiş bir versiyonu olacak yeni orta sınıf Snapdragon 732G yonga setini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Snapdragon 732G neler sunacak?

snapdragon

Twitter'da yapılan paylaşıma göre Qualcomm'un orta sınıf cihazlarda kullanılacak yeni yonga seti, sırasıyla 2,3 GHz ve 1,8 GHz hızında çalışan iki adet Kryo 430 Gold ve altı adet Kryo 470 Silver çekirdeği kullanıyor. Sızıntının kaynağı, grafik birimi tarafında Adreno 618 GPU kullanan işlemcide yalnızca 4G çipi bulunacağını da belirtiyor.

Qualcomm'un orta sınıf cihazlarda kullanılacak Snapdragon 732G'ye 5G modem dahil etmemesinin en önemli nedeni, maliyetten tasarruf etmek olabilir. Bu noktada kaynak, yeni yonga setinin önümüzdeki eylül ayında Vietnam'da 300 doların altında fiyat etiketine sahip olan bir akıllı telefonla birlikte piyasaya sürüleceğini iddia ediyor.

Söylentilere göre Snapdragon 732, büyük ihtimalle Snapdragon 730G'nin yükseltilmiş bir versiyonu olacak. Bu yonga setinde 2,2 GHz frekans hızına sahip 2x Kryo 470 Gold ve 1,8 GHz frekans hızına sahip 6x Kryo 470 Silver çekirdekleri yer alıyordu. Burada iki model arasındaki en büyük farkı çekirdeklerin frekans hızları oluşturuyor. Yeni çipin ayrıca daha iyi bir yapay zekâ işlemesine sahip olacağı da söyleniyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2020/08/16/snapdragon-732g-soc-rumoured-to-launch-in-september-as-an-upgraded-sd-730g/
6
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
6
3
1
0