iPhone FaceID ile Yüzünüze Cuk Oturan Maskeler Tasarlamayı Sağlayan Uygulama

27
4
2
1
0
Pandemi döneminde maske takmak ancak maske takıyormuş gibi görünmemek mi istiyorsunuz? Size gereken tasarımı bu uygulama ile görebilirsiniz.

Koronavirüs pandemisi dünyanın dört bir yanında maskelere olan talebin artış göstermesine neden oldu. İlk başlarda tedarik süreci biraz zorlu olan maskeler bugün her yerde bulunabiliyor. Hatta maskeler artık çeşitlenmeye bile başladı.

Özellikle yıkanabilir maskelerde farklı tasarımlar tercih edilebiliyor. Futbol takımlarının ve farklı markaların kendi logolu maskelerini sokaklarda görebiliyoruz. Bir diğer moda olan kendi yüzünün bulunduğu maskeleri takmak isteyenler için de bir uygulama geliştirildi.

FaceID ile ideal maske tasarımı

bellus 3d

Gerçek anlamda tam kendine göre bir maske isteyenler için geliştirilen Bellus 3D FaceApp, sadece kendi yüzünüz için özel bir maske tasarlayabilmenizi sağlıyor. Uygulama şimdilik yalnızca FaceID bulunan iPhone’larda kullanılabiliyor.

Bu durumun sebebi ise uygulamanın TrueDepth adı verilen derinlik kamerasını kullanıyor olması. Yani bu sensör yoksa uygulama çalışmıyor. Bu da en azından bir iPhone X kullanmıyorsanız uygulamanın hiçbir işinize yaramayacağı anlamına geliyor.

Bellus3D Inc tarafından geliştirilen uygulama, aslında kullanıcıların kendi yüzlerinin 3 boyutlu modelini oluşturabilmesi için geliştirilmişti. Daha sonra geliştiriciler bu modelleri kendi oyunlarında vs kullanabiliyordu. Pandeminin başlamasıyla birlikte geliştiriciler, uygulamaya bir de “Maske Filtresi” özelliği ekledi. Böylece kullanıcılar kendileri için ideal maskeleri üretebilecek.

Kendi yüzünü maske yapmak

yüze oturan maske

Çok nadiren de olsa çevremizde kendi yüzünün fotoğrafını maskeye bastıranlar görüyoruz. Bu maskelerin oranları ve boyutları ise her zaman tutmuyor. Uygulama da bu sorunu çözüyor. Maske takmamış gibi yapıp aslında maske takmış olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat söz konusu oluyor.

Uygulamayı indirdikten sonra gerekli izinleri verdiğinizde bir tarama ekranı açılıyor. Bu ekranda kenar çizgileri yeşil olana kadar ayarlama yaptıktan sonra yüzümüzü tarıyoruz. Ardından da istediğimiz maske tipine göre kendi yüzümüzü tasarıma aktarıyoruz.

Firma özelliğin nasıl kullanıldığına dair detaylı bir video da yayınladı. Videoyu aşağıda yer alan bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/app-uses-iphones-faceid-make-perfect-sized-mask/
27
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
4
2
1
0