27
17
6
5
3

Sürekli büyümekte olan ABD - Çin ekonomik savaşı, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir saldırıyla gündeme bomba gibi oturdu. Bir ABD şirketi olan Google, Çin’in en büyük şirketlerinden olan Huawei’yi tüm ürünlerinden banladı. Bu banlanma sonucunda Huawei, Android işletim sistemine olan desteğini de kaybetmiş oldu.

Bir şirketin başka bir şirkete yaptığı en büyük kazık olarak kabul edilebilecek bu atak, Çin ve Huawei’den ne sertlikte bir geri dönüş alacak şu an bilmiyoruz, ancak işler çok daha fazla kızışacakmış gibi görünüyor.

Ülkemizde de çok fazla kullanıcıya sahip Huawei sahipleri, bu haberden sonra büyük bir şaşkınlık yaşadı. Özellikle eski Huawei cihazlara ne olacağı yönünde bilinmezlik yaşayan takipçilerimiz için bu olayı derinlemesine inceledik. Huawei cihazlara ne olacak? Android güncellemelerini hala alacaklar mı? Bu durum karşısında bir hazırlık var mı? gibi sorulara cevap verdiğimiz videoda, ABD ile Çin arasındaki ekonomik savaşa da kısaca değindik.

ABD Başkanı Trump’ın uyguladığı saldırgan politikanın bir eseri olan ABD - Çin ekonomik savaşı, şu an için Huawei’ye çok ciddi zarar vermiş gibi duruyor. Bu durum karşısında Çin ne yapar bilinmez, ancak iPhone üretimlerini durdurma gibi ABD saldırganlığında cevaplarla geri dönüş yapılırsa tüm dünya genelinde büyük sıkıntılar ortaya çıkabilir.

27
17
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
27
17
6
5
3