Google’ın Huawei’yi Saf Dışı Bırakması, Diğer Android Üreticileri de Ürkütmeli mi?

66
35
8
7
6
Google'ın Huawei'yi Android ekosisteminden 'atması', diğer akıllı telefon üreticilerinin de ekosistemden uzaklaşıp kendi ekosistemlerini oluşturmak istemelerine neden olabilir.

Google’ın Huawei’nin Android lisansını askıya almasıyla birlikte akıllı telefon sektöründe büyük bir soru işareti olmuş durumda. ABD, şu an için yalnızca Huawei’yi kara listesine almış olsa da gelecekte farklı marka ve şirketler de ABD’nin radarında ‘düşman’ olarak gözükebilir ve farklı yasaklamalar da gelebilir.

Bu nedenle Google’ın Huawei ile olan ortaklığını dondurması, diğer akıllı telefon şirketleri için de bir alarm niteliği taşıyor. Huawei, durumda bir değişiklik olmadığı takdirde Android’in açık kaynaklı sürümünü kullanmaya itilecek ve Play Store, YouTube, Gmail gibi başlıca Google servislerini kullanamayacak.

Bu yasak, ABD tarafından gerçekleştirilmiş olsa da global akıllı telefon piyasasını etkiliyor. Bu nedenle Huawei, yerel değil küresel bir çözüm üretmek zorunda kalacak. Bunların başında ise kullanıcıların akıllı telefonlarından maksimum düzeyde faydalanmasını sağlayacak bir uygulama mağazası oluşturmak yer alıyor.

Başta Çinli şirketler olmak üzere diğer akıllı telefon üreticileri de ABD’nin bu hamlesini bir uyarı olacak kabul edebilirler. Dolayısı ile kendi uygulama mağazalarını oluşturmaları son derece olası. Belki de birkaç akıllı telefon üreticisi ortaklığa giderek Play Store’a rakip bir uygulama mağazası kurmayı göz önünde bulundururlar. Bu durumda Google, hükumet eliyle çok ciddi bir zarara sürüklenmiş olur.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/05/20/googles-huawei-restrictions-are-a-wake-up-call-for-all-android-phone-makers/
66
35
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
66
35
8
7
6