Sony, Çapraz Platform Desteğine Sahip PS4 ve PS5 Oyunlarının Sayısını Artıracak

13
2
2
0
0
PlayStation oyuncularını sevindiren haber CEO Jim Ryan’dan geldi. Yaptığı açıklamaya göre ilerleyen zamanlarda daha çok çapraz platform oyunu göreceğiz.

PlayStation’ın CEO’su Jim Ryan, çapraz platform ile oynanabilecek PS4 ve PS5 oyunlarının sayısını artırmak istediğini vurguladı. Yabancı bir haber sitesine konuşan Ryan, Xbox ve PC gibi diğer platformlardaki oyuncuların beraber oyun oynamasını sağlayan bir özellik olan çapraz platformu desteklediklerini ve Fortnite, Call of Duty ve Minecraft gibi PlayStation oyunlarının sayısının artmaya devam edeceğini belirtti.

2018 senesine kadar Sony, PlayStation oyunlarını çapraz platformda oynamaya dair tutumu sıkıydı. O seneden sonra PS4’teki Fortnite oyuncuları nihayet Xbox, PC ve Nintendo Switch oyuncuları ile birlikte oynamaya başlamıştı ki bu Microsoft ve Nintendo'nun çok daha önce uyguladığı bir özellikti.

Görünüşe göre öncelik çok oyunculu oyunlarda:

ps4 ps5 çapraz platform

Her ne kadar Ryan çapraz platform ile ilgili umut verici gelişmeler aktarmış olsa da Sony’nin bu konuya tutumu tamamen değişmiş görünmüyor. Şirket, bu konuyu biraz ağırdan ele almayı tercih ediyor. Geçtiğimiz ay Gearbox’ın CEO’su Randy Pitchford, Borderland 3’e çapraz platformun geleceğini söylemişti. Ancak Playstation konsolları için bu destek kaldırıldı ve herhangi bir sebep verilmedi.

Şirket her ne kadar kendi bildiğini okusa da biz yine de Sony'nin en kısa sürede daha fazla PS4 ve PS5 oyunu için çapraz platform desteğine olanak sağlayacağını ummak en iyisi olacaktır.

13
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
2
0
0