Sony, Elektrik Motorlu Konsept Aracı Vision-S'i Tokyo Sokaklarında Test Edecek (Video)

31
3
2
1
1
Sony, CES 2020'de tanıttığı elektrik motorlu konsept aracı Vision-S'i Tokyo'ya getirdiğini açıkladı. Şirket, Tokyo'ya gelen prototipin algılama ve ses teknolojilerinin geliştirileceğini ifade ediyor. Araç, yapılacak geliştirme çalışmalarının ardından da Japonya'daki halka açık yollara inecek ve burada test edilecek.

Otomobil sektörü, son birkaç yıldır büyük bir değişimin içerisinde. Şirketler birer birer, içten yanmalı motorlu araçlar yerine elektrik motoruna sahip olan araçlar geliştirirken, sektöre yeni isimler de dahil oluyor. Örneğin Japonya merkezli teknoloji devi Sony. Şirket, CES etkinlikleri kapsamında elektrik motorlu bir araç ürettiğini açıklamıştı. "Vision-S" isimli bu araç, görünüşe göre bu mali yıl içerisinde yollara inecek.

Sony, CES 2020 etkinlikleri kapsamında yaptığı açıklamalarda bu aracın halka açık yollara inmesini istemediğini söylemişti. Yapılan son açıklamalar ise bu düşüncenin değiştiğini gözler önüne seriyor. Çünkü şirket, son açıklamalarında elektrik motorlu otomobilini Tokyo'ya getirdiğini ve burada algılama ve ses teknolojilerini geliştireceklerini açıkladı. Üstelik Sony, bu aracını kamuya açık yollarda test edeceğini dile getirdi.

Sony Vision S

Sony'nin elektrik motoruna sahip olan aracı Vision-S, biri önde diğeri arkada olan iki elektrik motoruna sahip. Bu motorların sunduğu güç ise 200 kW. 4.8 saniyede saatte 100 kilometre hıza ulaşabilen aracın maksimum hızı ise saatte 240 kilometre olarak açıklandı. Şu an için ikinci seviyede otonom sürüş teknolojilerine sahip olan Vision-S; şeritte kalma, otomatik hızlanma ve frenleme özelliklerine sahip. Şirket, otonom sürüş seviyesinin de artırılacağını ifade ediyor.

Vision-S için söylenebilecek en doğru söz belki de bu aracın bir asistan olarak geliştirildiği. Bunu söylememizin nedeni ise araçta 33 farklı sensörün bulunuyor olması. Bu sensörler, aracın otonom sürüş sistemlerinin yanı sıra çevre tanıma ve çeşitli güvenlik sistemleri için kullanılıyor. Ayrıca Sony, elektrik motorlu aracının içini eğlenceli bir hale de getirmiş durumda. Şirketin tercih ettiği dokunmatik ekran ve ses sistemi, bunun en net göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Sony Vision-S

Sony'nin gelişim aşamasında olan elektrik motorlu aracı Vision-S, CES 2020 etkinliklerinin gözdesi olmuştu. Görünüşe göre Sony, aracın gördüğü ilgiden memnun ve bu memnuniyeti karşılayabilmek adına konsept aracını bir ürün haline getirmeye çalışıyor. Bakalım Sony, tüketici elektroniği sektöründe yakaladığı başarıyı elektrik motorlu otomobil sektöründe de yakalayabilecek mi.

Sony'nin Vision-S'i test edeceğini açıkladığı video

Kaynak : https://www.engadget.com/sony-vision-s-concept-car-prototype-road-test-180546200.html
31
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
31
3
2
1
1