Sony Mobile, İşlerin Kötüye Gittiğini Gösteren 2019 İlk Çeyrek Finansal Durumunu Açıkladı

43
12
2
1
0
Sony Mobile, 2019 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal durumlarını paylaştı ve görünen o ki şirket için işler şu an biraz çıkmazda.

Sony Corporation, iç belgelerde 2019 yılının ilk çeyreği olarak belirtilmiş ancak takvim yılının ikinci çeyreği olarak belirtilen Nisan ve Haziran ayları arasındaki mali çeyreğe ilişkin finansal durumlarını açıkladı. Şirketin geliri yıllık bazda %18 artarken "Elektronik Ürünler ve Çözümler" bölümü, hem satışlarda hem de faaliyet gelirlerinde düşüş bildirdi.

sony mobile

Elektronik Ürünler ve Çözümler departmanının tümü, çeyrekten çeyreğe düşüş yaşarken "Mobil İletişim" bölümünde toplam bütçeden 10 milyar Japon Yeni ayırmak yerine 1 milyar Japon Yeni gelir elde edildi. Bu, işletme maliyetlerindeki bazı düşüşlerin sonucu zira ithalat konusunda satış rakamlarının düşmesine sebep oluyor.

2020 yılının Mart ayında sona erecek olan mali yıla ilişkin tahmin, aynı 3 ay önce öngörüldüğü gibi mobil cihazların 410 milyar yerine 380 milyar Japon Yeni getireceği ve tüm satışların %4 düşüş yaşayacağı yönünde. Operasyon geliri de aynı zamanda tehlikeli bölgede ve Sony, akıllı telefonların geleceği için belirsiz bir tablo çiziyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/sony_mobile_reports_decline_in_sales_for_a_fifth_quarter_in_a_row-news-38406.php
43
12
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
12
2
1
0