İki Dev Yan Yana: Sony ve Microsoft, Oyun Sektörü İçin İş Birliği Yapacak

53
5
4
2
1
Sektörün dev isimlerinden Sony ve Microsoft, müşterilere daha iyi bir oyun deneyimi sunmak için Azura AI odaklı bir ortaklık gerçekleştirdi. Bahsi geçen ortaklıkla birlikte Sony, Microsoft Azure AI'ın gücünden faydalanacak.

Yıllardır rekabet içinde olan Sony ve Microsoft, hiç beklenmedik bir şekilde oyun ve yapay zeka alanında birlikte çalışacak. Project xCloud ve PlayStation Now'ı geliştirmek amaçlı bir araya gelen iki dev şirket, birbirlerinin imkanlarından yararlanacak.

Konuyla ilgili konuşan Sony'nin CEO'su Kenichiro Yoshida, PlayStation'ın en iyi bulut ortamında sorunsuz ve hızlı bir şekilde geliştirilmesini amaçladıklarını açıkladı. Bu konuda Microsoft ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yoshida, iki şirketin de son teknolojilerini ortak bir amaçla kullanmasının hitap edilen kitle için en iyisi olduğunu ekledi.

Yoshida'nın ardından sözü alan Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, şunları ekledi:

"Sony, hem eğlence sektöründe hem de teknolojide her zaman lider olmuştur. Açıkladığımız bu ortaklığın sebebi de budur. Bahsi geçen ortaklık, müşterilere daha iyi ve yeni oyun deneyimini sunmak için Sony'nin Azure AI'ın gücünden yararlanacağı anlamına geliyor."

Eğlence ve teknoloji sektörünün iki dev isminin ortak bir amaç için bir araya gelmesi bizler için de oldukça iyi bir haber. Sony ve Microsoft'un önümüzdeki yıllarda nelerle karşımızda olacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/16/sony-microsoft-partnership-azure-cloud-streaming/
53
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
53
5
4
2
1