Sony Xperia 1'in Hayal Kırıklığı Yaratan DxOmark Skoru

17
8
3
3
1
Lensleri ve fotoğraf konusundaki başarısıyla bilinen Sony, amiral gemisi Xperia 1'in DxOMark puanıyla hayranlarını üzdü. Mevcut amiral gemilerinden çok daha düşük bir puan alan Xperia 1, kamera konusunda hem ön hem de arka kamerada çuvalladı.

DxOMark, Sony'nin amiral gemisi Sony Xperia 1 için bir inceleme yaptı. Ortaya çıkan 91 puanlık sonuç ise Sony Xperia 1'in günümüz amiral gemilerinin yanından geçemediğini gösteriyor. Xperia 1, yaklaşık 3 buçuk yıl önce tanıtılan Galaxy S7 Edge'i birkaç puanla geçerken 2 yıl önce tanıtılan iPhone 8'in ise gerisinde kaldı.

Sony Xperia 1, iyi fotoğraf çekmek için gerekli olan tüm unsurlara sahip olsa da telefonun çektiği fotoğraflar hiç de iç açıcı görünmüyor. Telefonun otomatik odaklama özelliği başarılı olarak gösterilebiliyor olsa da geriye kalan tüm özellikler vasat denilebilecek bir performans sergiledi.

Sony

Tüm bunların yanı sıra telefondaki fotoğraf kalitesi, kenar yumuşaklığı ve diğer önemli faktörlerden dolayı ciddi puan kesintileri yaşadı. Auto HDR özelliğinin de birkaç defa çalışmadığını belirten ekip, Xperia 1'in fotoğraf performansına 94 puan verdi.

Xperia 1, video kaydı konusuna baktığımız zaman telefonun görüntü sabitleme noktasında iyi bir puan almış olsa da doku kalitesinin düşük olması sebebiyle arka kamerada videonun 84 puana düştüğü ifade edildi.

Xperia 1

DxOMark, ön kamerayı da inceledi ancak sonuç pek de farklı olmadı. 78 puanlık genel bir puan alan Xperia 1, eski ancak ismi olan iPhone X, Galaxy S8 ve Mate 20 Pro gibi telefonları da geçmeyi başardı.

Tüm bunların yanı sıra ön kamerayla birlikte yalnızca fotoğraf çekiyorsanız kameranın tatmin edici olduğunu belirtmekte fayda var. 82 puanla iPhone XS Max'e yaklaşan Xperia 1'in ön kamera puanı, 72 puanlık video çekimi ile baltalanıyor desek yeridir. Yine odak noktası öne çıkan özellikler arasında bulunurken diğer özellikler ortalamada kalıyor.

Sony'nin Xperia 1 telefonundaki kamera özellikleri her şeyi unutup genel olarak baktığınız zaman standart bir kamera deneyimini sizlere veriyor olsa da Xperia 1'in bir amiral gemisi olduğunu ve Sony'nin kamera konusunda iyi olması gerektiğini düşündüğünüzde bu puanlar ciddi şekilde kötü olarak algılanıyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/sony_xperia_1_gets_disappointing_dxomark_score_for_both_front_and_back_cameras-news-38917.php
17
8
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
17
8
3
3
1