Sosyal Medya Fenomeni PuCCa ve Burry Soprano, Mahkemeye Çıktılar: İşte İlk İfadeleri

172
54
15
12
7
Sosyal medya fenomenleri PuCCa ve Burry Soprano, uyuşturucuya özendirme gerekçesi ile yargılanıyor. Fenomenlerin 10 yıl ceza almaları gündemde. Mahkemede iki isimden ilk savunmalar geldi.

PuCCa ismiyle tanınan sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz ile bir başka fenomen, Burry Soprano lakaplı Burak Aydoğduoğlu, uyuşturucu kullanımını özendirdikleri gerekçesi ile hakim karşısına çıktı. İki isim daha önce de gözaltına alınmış ancak serbest kalmıştı.

İki isim, Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davanın ilk duruşmasına çıktı. Tutuksuz olarak yargılanan sanıklar ve avukatları mahkemede hazır bulundu. Duruşmada kimlik tespiti yapıldı. Pınar Karagöz, mesleğini yazar ve aylık gelirini de 10 bin TL olarak açıkladı.

Pınar Karagöz suçlamaları kabul etmezken, amacının uyuşturucuyu özendirmek olmadığını söyledi. Karagöz, ifadesinde “Yüzlerce fakir uyuşturucudan eve ekmek götürüyor derken Narcos dizisinden bahsettim. Escobar’ın ölümüne atıf ve mübalağaydı. Uyuşturucu kullanma hakkın olsaydı hangisini seçerdin paylaşımım ise anlamsız ve moda olduğu için bir paylaşımımdır” ifadesini kullandı.

Burak Aydoğduoğlu ise 11 yaşından beri müzik yaptığını ve dava konusu Mary Jane parçasının uyuşturucuyu özendirme amacı taşımadığı belirtildi. Şarkıdaki Mary Jane’in uyuşturucu için bir tabir olmadığını, Spider-Man çizgi romanlarındaki Mary Jane Watson olduğunu söyledi. Şarkının, sevginin parayla satın alınamayacağı ile ilgili bir parça olduğunu söyleyen Aydoğduoğlu, bu sözlerin şarkı sözü olarak değerlendirilmesini istedi.

Mahkeme, tarafları duruşmadan vareste tutarken, son beyanlarını sunmaları için süre vererek davayı erteledi. İki isim, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/sosyal-medya-fenomenleri-hakim-karsisinda-2477917
172
54
15
12
7
Emoji İle Tepki Ver
172
54
15
12
7