Haber Sitesi Sözcü, Mobil Uyumlu Oyun Sitesi Açtı

74
35
21
3
1
Haber sitesi Sözcü, beklenmedik bir girişim yaparak akıllı telefonların internet tarayıcıları ile uyumlu bir oyun sitesi açtı. Yayınlanan sitedeki oyunlar, dikey formattaki telefon ekranlarında uyumlu şekilde çalışıyor.

Eski zamanların flash oyun siteleri artık çoğu kullanıcı için tarih oldu. Akıllı telefonların fda yaygınlaşmasıyla mobil tarayıcı üzerinden oyun oynamak iyi bir deneyim vermiyordu. Herkes uygulama gibi yüklenen, dosyalarının cihazın hafızasında kalıcı olduğu mobil oyunları tercih etmeye başlamıştı. Ancak mobil internet hızları geliştikçe eski dönemin tarayıcı oyunları da yeni nesil telefonlarla uyumlu hale getirildi. Haber sitesi Sözcü de bunu fark etmiş olacak ki mobil uyumlu bir site açtı. 

Aslında haber sitelerinin oyun siteleriyle farklı alanlarda girişim yapmaları yeni değil, neredeyse internetin kendisi kadar eski bir olay. Bugün bile Çanak Okey gibi mobil oyunlarıyla tanınan Mynet, zamanında haber sitesi üzerinden ulaşılabilen bir oyun sayfasına sahipti. Sözcü’nün yaptığı girişim de Mynet’in benzeri olmakla birlikte daha modern bir versiyonu.

sözcü oyun

Okurlar, Sözcü’nün oyun sitesi açmasına tepkili:

Sözcü’nün haber sitesindeki deneyimi etkilemeden bambaşka bir site olarak tasarlanan oyun.sozcu.com.tr sitesi, okurlar tarafından eleştiriliyor. Ekşi Sözlük’te gündem olan bu girişimin sözlük yazarlarının tepkileri görülebiliyor. Sözcü’nün bu site ile ek gelir kaynağı yaratmak istemesini mantıklı bulanlar da var. 

Sözcü’nün mobil uyumlu tarayıcı oyun sitesinde şimdilik reklamlar yok. Oyun listesinde ise dil açısından yerelleştirilmiş, klasik yapımların farklı versiyonları yer alıyor. Sözcü’nün bu siteyi ek gelir kaynağı yaratmak adına yayına alması çok açık olduğundan, yakında sitede reklamların da yayınlanması muhtemel görünüyor. Sözcü'nün oyun sitesi oyun.sozcu.com.tr’ye buradan ulaşıp göz atabilirsiniz.

74
35
21
3
1
Emoji İle Tepki Ver
74
35
21
3
1