Sperm Alınması İçin Dizayn Edilen, Tasarımına Bıyık Altından Güleceğiniz Robot

272
22
16
15
5
Çin, sperm donörleri için çok ilginç bir yöntem geliştirdi. Sperm bağışı yapmak isteyenler için geliştirilen ve cinsel etkileşimi simüle eden robotlar, kişilerden sperm alarak daha etkili ve steril bir ortamı kullanıcılarına sunuyor. Her yıl yaklaşık 10 bin adet satıldığı belirtilen cihaz ABD ve Almanya gibi ülkelerdeki kliniklerde de kullanılıyor.

Çin'de sperm bağışlamak isteyen ancak kendi başına yapamayan ya da mastürbasyon yapmak istemeyen donörler için ilginç bir makine geliştirildi. 'Sperm çıkarıcı' isimli robotlar 2012 yılında ortaya çıktı ve şu anda ABD, Almanya, Rusya ve Fransa'ya ihraç ediliyor.

5.000 sterlinlik bir fiyatı olan cihaz, içerisinde kayganlaştırıcılı bir 'masaj çubuğunu' barındırıyor ve donörlerin boyuna göre ayarlanabiliyor. Kullanıcılar aynı zamanda hız, kuvvet, frekans, sıcaklık ve genişlik ayarlarını da yapabiliyor.

sperm

Bu medikal amaçlı makine, aynı zamanda donörlerin göğüs kafesinin altına hizalanmış bir ekrana sahip. Donörler, sperm alımı sırasında film izleyerek bağış işlemini hızlandırabiliyor. Jiangsu Sanwe Medikal Bilim ve Teknoloji Merkezi, her yıl 10 bin adet makinenin satıldığını belirtiyor.

Zhengzhou Merkez Hastanesi'nin üroloji bölümü başkanı, makinenin kısırlık gibi sorunlarda sperm bağışlaması gereken ancak bunu kendi başına gerçekleştirmede zorlanan hastalar için üretildiğini belirtti.

donör

Sperm çıkarıcı isimli makine sperm alma konusunda ilginç bir yöntem gibi görünse de Çin devleti, sperm tedariki kıtlığı konusunda makinenin çığır açabileceğini belirtti.

Jiangsu Sanwe Medikal Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Ding Guijiang, hastanelerin sperm toplama yöntemi olarak mastürbasyonu önerdiğini ancak gerekli ekipmanları ya da ortamı hastalarına sağlamadıklarını belirtti. Bu sebeple kullanıcı dostu bir otomatik sperm çıkarıcı ürettiklerini dile getirdi.

Hijyen konusunda birçok soruyu da akıllara getiren cihazın içerisinde bulunan kısım, her hastaya özel oluyor ve işlemin ardından değiştiriliyor. Bu sayede hijyenik bir işlem gerçekleştirilmiş oluyor.

hastane

Doğum oranını artırmayı amaçlayan ve sperm sayısındaki düşüşün ulusal bir problem halini aldığı Çin, donörlerin azalmasının yanı sıra sperm kalitesinde de düşüş yaşandığını belirtti. Şangay'da bulunan Fudan Üniversitesi'nin sperm bankası, geçtiğimiz yıl yüzü aşkın donörden sperm topladı ancak toplanan spermlerin yalnızca %10'luk bir kısmı kalite standartlarını geçebildi.

Çin, bu makinelerle birlikte hem alınan spermlerin kalitesini artırmayı hem de sperm bağışlayan hastalarının daha rahat olmasını amaçlıyor. Bu sayede Çin'deki doğum oranında da bir artış yaşanmasını ümit ediyor.

Cihazın videosuna aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7280395/Hands-free-vibrating-sperm-extractors-used-Chinese-hospitals.html
272
22
16
15
5
Emoji İle Tepki Ver
272
22
16
15
5