Spotify, İlk Fiziksel Cihazı Olan 'Car Thing'i Duyurdu

28
3
1
1
0
Ünlü çevrimiçi müzik dinleme platformu Spotify, otomobiller için fiziksel bir donanım cihazı üretti. Bu donanım sayesinde şoförler sesli komutlar yardımıyla istedikleri şarkıya erişebilecekler. Ürün sadece test amaçlı üretildi ve satışa çıkmayacak.

Ciddi sayıda ücretli kullanıcısı olan Spotify, ilk kez bir fiziksel cihaz ile karşımızda. Hedef kitlesi otomobiller olan Spotify'ın 'Car Thing'i, araçlarda bulunan çakmaklık yardımıyla güç alıyor, kullanıcıların cep telefonlarına ve otomobillerine Bluetooth yardımıyla bağlanıyor. 

Spotify'dan yapılan açıklamalara göre bu cihaz, kullanıcıların araçlarında ne tür müzik ve podcast dinledikleri konusunda bilgi topluyor ve kullanıcılara yardımcı oluyor. Odak noktalarının dünyanın en iyi müzik plaftormu olmak olduğunu belirten Spotify yetkilileri, amaçlarının otomobiller için donanım üretmek olmadığını ve bu ürünün satışa çıkmayacağını açıkladılar.

İşte Spotify tarafından geliştirilen Car Thing;

Cihaz sesle kontrol ediliyor. Bağlantıları yaptıktan sonra ne dinlemek istediğinizi Car Thing'e söylüyorsunuz, o da istediğiniz şarkıyı sizin için açıyor. Ufak bir cihaz olan Car Thing, sesli kontrol özelliği sayesinde şoförlere daha güvenli bir yolculuk imkanı da sunuyor. 

Spotify tarafından üretilmiş olan Car Thing, bazı kullanıcılara test edilmesi için verildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda bu özel cihazın gelecekte ne olacağına dair bir fikirlerinin olmadığını belirtilirken, yapılacak testler sonucunda kullanıcıların müzik deneyimi için neler yapabilecekleri konusunda bilgi sahibi olacaklarını ifade ettiler.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/audio/news/spotify-testing-its-first-hardware-product-car-thing-a-voice-controlled-music-player-for-cars-2040154
28
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
3
1
1
0