Spotify, Podcast Yayınlarını Tavsiye Etmeye Başlayacak

5
4
1
1
0
Spotify, bir süredir test ettiği yeni bir özelliği tüm kullanıcıların hizmetine sunmaya karar verdi. Spotify'ın yeni özelliği, platformdaki podcast yayınları için bir listenin oluşturulmasını ve kullanıcılara tavsiyelerde bulunulmasını içeriyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformlarından Spotify, daha çok müzik dinlemek için kullanılsa da aslında fazlasıyla işlevsel bir özelliği daha bulunuyor. Bu bağlamda Spotify'ın bünyesinde "podcast" olarak isimlendirilen bir hizmet de bulunuyor ve bu hizmet kapsamında kullanıcılar, Spotify'a yüklenen podcastleri dinleyebiliyorlar.

Aslına bakacak olursak podcastler, herhangi bir kişi tarafından oluşturulan uzun soluklu sohbet anlamına geliyor. Bu podcastler kimi zaman bir alanda uzmanlaşmış kişilerin uzmanlık alanlarıyla ilgili sohbetleri içerirken kimi zaman ise eğlence amaçlı oluşturulabiliyor. Şimdi ise Spotify, bu hizmetin işlevselliğini arttırmaya yönelik bir çalışma yürütüyor.

Spotify

Spotify'ın podcast hizmeti için üzerinde çalıştığı yeni bir özellik, aslında bir süredir Almanya, Kanada, Meksika ve İsveç gibi farklı ülkelerde test ediliyordu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Spotify yetkilileri, yeni özellikle ilgili sayısız olumlu geri bildirim aldıklarını söyleyerek yeni özelliğin tüm kullanıcıların hizmetine sunulacağını açıkladılar. Bu özellik kullanıma sunulduğunda, Spotfy kullanıcılar için günlük podcast listeleri tavsiye edecek.

Spotify'ın yeni özellik için hazırladığı algoritma, kullanıcıların genel tercihleriyle Spotify'ın tavsiyelerini birleştirecek ve bir çalma listesi oluşturacak. Bu çalma listesinde podcastlerle ilgili ufak bilgilere ve fragmanlara yer verilecek. Kullanıcılar da bu listedeki tavsiyeler üzerinden hayatlarına yeni podcast yayınları katmış olacaklar. 

Spotify

Yeni özellikle ilgili açıklamalarda bulunan Emily Rawitsch, bu algoritmanın nasıl çalışacağına dair ayrıntıya girmedi. Yani bu yeni özelliğin neye göre tüketiciler için özel listeler oluşturacağı şu an için bilinmiyor. Ancak Spotify, zaten müzik konusunda da benzer hizmetler sunuyor ve yeni özelliğin bu bağlamda müzik tavsiyelerine benzer bir şekilde çalışacağı düşünülüyor.

Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı şu an için bilinmiyor. Ancak Spotify yetkilileri, farklı ülkelerde yaptıkları testlerde herhangi bir sorun yaşamamışlar. Bu da Spotify'ın yeni özelliğinin kısa bir süre sonra hizmete sunulabileceğini gösteriyor. Ancak yine de bu özellikle ilgili yapılacak son testler, özelliğin kullanıma sunulmasıyla ilgili belirleyici olacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/19/20971061/spotify-playlist-daily-podcast-update-recommendations-subscribe
5
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
1
1
0