Spotify, Siri'yle Entegreli Çalışmak İçin Apple İle Görüştü

20
13
3
2
0
Akıllı telefonlarda bulunan sesli asistanlar, cihazların ekranına herhangi bir temas gerçekleştirmeden bir anımsatıcı oluşturmamıza, mesaj göndermemize, arama gerçekleştirmemize, alarm kurmamıza olanak tanıyor. Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 13 ile beraber kullanıcılar, sesli asistan Siri ile ünlü müzik platformu Spotify'ı kontrol edebilecek.

Sanatçılar tarafından internet aleminde yayınlanan müzikler, kullanıcıların tercih ettikleri platformlarda yayınlanmaları hâlinde hem sanatçısına para getiriyor hem de çok daha büyük bir kitleye yayılma şansını yakalıyor.

Aylık abonelik sistemine dayalı dijital müzik dağıtım platformu olan Spotify, Apple'ın kendi müzik dağıtım platformu Apple Music'i piyasaya sürmesinin ardından Apple ekosisteminden dışlanmaya çalışılmıştı.

spotify

Apple kullanıcılarının Spotify'ı Apple Music'e tercih etmesi sayesinde arkasına sağlam bir kitle alan Spotify, emin adımlarla Apple'ın işletim sistemleri içerisindeki varlığını sürdürmeye devam etti.

iOS 13'ün 3. parti uygulama geliştiricilerine müzik uygulamalarını Apple'ın sesli asistanı Siri'ye entegre etmesine olanak tanımasıyla beraber İsveçli dijital müzik şirketi, Apple ile görüşmelere başladı.

spotify

Eğer işler yolunda giderse iOS işletim sisteminde bulunan Spotify kullanıcıları artık Spotify'da bir müzik dinliyorken Siri'ye bir parça çalmasını, çalma listesini oynatmasını, albümleri çalmasını ve dahasını söyleyebilir hâle gelecek.

iOS 13 ile beraber hayatımızda çok daha önemli bir yer edinecek olan SiriKit'in sunduğu avantajlar sayesinde geliştiricilerin yapabileceklerinin önü bir hayli açıldı. Uygulama geliştiricileri artık sesli asistan Siri ile ilgili tonla özelliği kendi uygulamalarına ekleyebilecekler.

iOS 13'ün önümüzdeki ay yayınlanmasıyla beraber Spotify'ın Siri ile kontrol edilebilmesi bekleniyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/08/13/spotify-siri-ios-13/
20
13
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
13
3
2
0