Spotify, Yeni Güncellemesiyle Birlikte Android Widget'ını Kaldırdı

66
13
7
5
2
Spotify, bugün herkesi şaşırtan bir hareketle birlikte Android uygulamasından widget özelliğini kaldırdı. Ana ekranlarında Spotify widget'ını göremeyen kullanıcılar ise soluğu Spotify'ın topluluk sayfasında aldı.

Sevilen çevrimiçi müzik uygulaması Spotify, yayınladığı son güncellemeyle birlikte Android'de ana ekrana eklenebilen widget'ını kaldırıyor. Birçok kullanıcı için sürpriz olan bu durum, bazı kullanıcılar tarafından gayet doğal bir şekilde karşılansa da bazı kullanıcılar için son derece tatsız bir sürpriz oldu.

Spotify, widget'ını kaldırmasının ardından topluluk açıklamasında bulundu. Açıklamada şu ifade yer aldı:

"Bu hafta Android'de Spotify Widget'ı kaldıracağımızı sizlere bildirmek isteriz. Belirli özellikleri kapatmayı Spotify olarak son derece ciddiye alıyoruz. Enerjimizi, kullanıcılarımıza en iyi deneyimi verecek yöntemlere yönlendiriyoruz. Kullanıcılar kilit ekran ya da bildirim çubuğundaki özelik sayesinde widget'taki özelliklerin tümüne sahip olacak. Şarkı bilgilerinin yanı sıra müzik çalar kontrolleri burada bulunmaya devam edecek."

spotify

Spotify, widget'ı kaldırdıktan sonra bildirim çubuğunda yer alan müzik çaların aynı şekilde kullanılabileceğini belirtse de bu müzik çaların siz durdurma tuşuna bastıktan birkaç dakika sonra kaybolması, durumu biraz zorlaştıracak gibi görünüyor.

Şu an için Spotify'ın aldığı bu kararın kullanıcılar tarafından hoş karşılanmadığını belirtmekte de fayda var. Toplulukta 35 sayfalık bir sinirli kullanıcı kitlesinin de bulunduğunu düşündüğünüz zaman Spotify'ın ilginç bir karar aldığını söyleyebiliriz. Kullanıcılar, verdikleri cevapta genellikle "Ortada iyi bir sebep yokken neden özelliği kaldırıyorsunuz ki?" şeklinde cevapları Spotify'a gönderiyor ve onları haksız bulduğumuzu söyleyemeyiz.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/spotify-losing-its-widget-will-anyone-miss-it
66
13
7
5
2
Emoji İle Tepki Ver
66
13
7
5
2