Rusya, Sputnik V Aşısının Türkiye'deki Üretimine Birkaç Ay İçinde Başlanacağını Açıkladı

14
5
3
3
0
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye'nin, Sputnik V koronavirüs aşısının üretimine birkaç ay içerisinde başlamayı planladığını açıkladı. Novak, üretimin birden fazla tesiste aynı anda gerçekleşeceğini de ifade etti.

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Novak, başkent Moskova’da düzenlenen Rusya-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu toplantısında yaptığı açıklamada Türkiye’nin, Sputnik V aşısını birkaç ay içerisinde kendi topraklarında üretmeye başlayacağını açıkladı.

Türkiye ile ilaç alanında iş birliğinin artırılması ihtimalinin bulunduğunu ifade eden Novak, Rusya teknolojileri ile Türkiye’de bağışıklık oluşturucu preparatların üretimine geçilmesi gerektiğini de ekledi.

Üretime birkaç tesiste birden başlanacak

sputnik v aşısı üretimi

Rusya Başbakan Yardımcısı, Türk şirketlerinin Rus aşısının üretimini birkaç tesiste aynı anda başlatacağını da ekledi ve “Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın Rus aşısının kullanımını onaylamış olmasını memnuniyetle karşılamaktayız.” dedi. 

Novak, Moskova’da 17. dönem toplantısı düzenlenen Rusya-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu’nda da eşbaşkan unvanına sahip. Komisyonun Türkiye tarafında ise eşbaşkan unvanını Ticaret Bakanı Mehmet Muş taşımakta.

Sputnik V'de viral vektör yöntemi kullanıldı

koronavirüs

Viral vektör yöntemi ile geliştirilmiş olan Sputnik V’de, koronavirüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor. Vücut bu şekilde koronavirüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz kalıyor.  Bu da bağışıklık sisteminin koronavirüsle gerçekten karşılaştığında onunla savaşabilmesini sağlıyor.

İngiliz bilim dergisi The Lancet dâhil pek çok saygın yayında, dünyada yerel bir sağlık otoritesi tarafından kullanımına izin verilen ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V’nin güvenilir ve etkili bir aşı olduğuna dair bulgulara yer verilmekte.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/rusya/202107301045101109-rusya-turkiye-sputnik-v-asisinin-uretimine-birkac-ay-icerisinde-baslayacak/
14
5
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
14
5
3
3
0