Yerli Koronavirüs Aşısı Hakkında Dikkat Çeken Açıklama: Sinovac'tan Daha Etkili

70
40
3
3
3
Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Yıldız, yerli koronavirüs aşısı Türkovac'ın faz-3 çalışmalarına önümüzdeki hafta itibarıyla başlanacağını duyurdu. Kayseri'de aşı olmamış vatandaşları Erciyes Üniversitesi'ne çağıracaklarını söyleyen bilim insanı, şimdiye kadarki verilerin yerli aşının Sinovac'tan güçlü olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, Kayseri'de geliştirilen yerli koronavirüs aşısıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Türkovac isimli aşının tıpkı Çinli şirket Sinovac tarafından geliştirilen aşı gibi "inaktif" virüs içerdiğini ifade eden Orhan Yıldız, eldeki verilerin yerli aşının daha etkili olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

Yerli koronavirüs aşısının yan etkileriyle ilgili de konuşan Prof. YIldız, bu aşının yan etkilerinin BioNTech'in mRNA aşısı ile benzer olduğunu ifade etti. Bunun önemli bir detay olduğundan bahseden bilim insanı, mRNA aşısı vurulmak istemeyen vatandaşların, ürettiği antikor miktarı ile Sinovac aşısından daha güçlü olduğu tespit edilen Turkovac'ı tercih edebileceklerini söyledi.

Faz-3 çalışmalarına başlıyoruz

Türkovac

Orhan Yıldız, yerli koronavirüs aşısında faz-3 seviyesine geçildiğini ifade ederek, önümüzdeki hafta Kayseri'deki vatandaşları aşı olmak için Erciyes Üniversitesi'ne davet edeceklerini söyledi. Öncelikli amaçlarının bugüne dek hiç aşı vurulmamış olan vatandaşları aşıya çağırmak olduğunu ifade eden bilim insanı, vatandaşların yerli aşıya sıcak bakacaklarını düşündüklerini belirtiyor.

Yerli koronavirüs aşısıyla ilgili yapılacak faz-3 çalışması, Türkiye için büyük bir önem arz ediyor. Öyle ki bu çalışma başarılı olursa, Türkiye'nin yerli koronavirüs aşısı Türkovac için kullanım izni verilecek. Bu sayede de vatandaşlar, BioNTech ya da Sinovac yerine, Türkovac'ı tercih edebilecekler. Ayrıca bu aşı, diğer ülkelere ihraç da edilebilir. Bu da aşının, Türkiye için büyük bir gelir kaynağı olabileceği anlamına geliyor.

70
40
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
70
40
3
3
3