Steam, Yeni Oyun Kütüphanesi Tasarımını Tüm Kullanıcılara Sundu

50
4
3
2
2
Steam'in uzun zamandır konuşulan yeni oyun kütüphanesi tasarımı, bütün kullanıcıların hizmetine sunuldu. Yeni tasarım, Steam kullanıcılarının oyunlarına daha çok hakim olmasına yardımcı olurken görselliği de arttırıyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformlarından olan Steam, uzunca bir süredir oyun kütüphanesi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Hatırlanacağı üzere Steam'in eski oyun kütüphanesi, sol tarafta kütüphanede bulunan oyunları sıralıyor, herhangi bir oyunun üzerinde tıklandığında ise de ekranın sağ tarafında oyunla ilgili bilgilere yer veriyordu.

Geçtiğimiz dönemlerde Steam, oyun kütüphanesini yenileyeceğini duyurmuş, hatta tasarımı da paylaşmış ve beta sürüm dahilinde kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Yeni tasarım hem oyunlarla ilgili daha çok bilgi sahibi olmaya hem de görselliği arttırılmış bir Steam oyun kütüphanesi deneyimi sunuyordu. Platform şimdi, yeni oyun kütüphanesini tüm kullanıcılarının hizmetine sundu.

Steam

Steam'in yeni kütüphane tasarımındaki en dikkat çekici nokta, "yenilikler" bölümü. Bundan sonra tüm Steam kullanıcıları, oyun kütüphanesine girdikten sonra en üst kısımda bu bölümü görüntüleyecekler. Bu bölüm, oyunseverlerin sahip olduğu oyunlar ve Steam'in kendisi ile ilgili yenilikleri içeriyor. Şöyle ki; bundan sonra sahip olduğunuz oyunlarla ilgili son gelişmeler, yenilikler bölümünde yer alacak.

Bu değişiklik, sadece kütüphanenin kendisini içermiyor. Sahip olduğunuz oyunlardan bir tanesine tıklamanız halinde, karşılaştığınız ekran da değişmiş durumda. Yenilenen sayfa artık oyunla ilgili detaylı bilgilerinizi, arkadaş aktiviteleriniz ve diğer her şeyi daha derli toplu ve görsel olarak zenginleştirilmiş bir şekilde sizlere sunuyor.

Steam

Steam'in yeni kütüphanesini kullanabilmek için ise yapmanız gereken herhangi bir işlem yok. Uygulamayı açmaya çalıştığınızda Steam'in otomatik güncelleyicisi devreye girecek ve Steam'in yeni görünümüne kavuşacaksınız. Güncelleme işlemleri sırasında bir ya da iki kez Steam'in yeniden başlatılması ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu çok olağan bir durumdur.

  • Not: Eğer geçmiş dönemlerde Steam'in yeni kütüphanesini kullanmak için beta sürüme geçiş yaptıysanız, artık beta sürümden çıkabilirsiniz. Bunu yapabilmek için Steam'in sol üst kısmında bulunan "Steam" ve ardından da "Ayarlar" menülerine tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda "Hesap" menüsü içerisinde Steam'in beta sürümü ile ilgili bir bölüm bulunuyor. İşlemlerinizi buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Steam'in yeni kütüphanesi ile ilgili fikirleriniz nelerdir? Sizce bu tasarım çok daha iyi bir deneyim mi yaşatıyor yoksa eski görünüm daha mı iyiydi? Fikirlerinizi bizimle yorumlar aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/30/20940817/valve-steam-library-update-launch-release-date-out-of-beta
50
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
50
4
3
2
2