Suzuki, Tokyo Motor Show'da Geleceğin Araçlarını Tanıttı

11
8
4
3
1
Suzuki'nin geçtiğimiz günlerde duyurduğu konsept araçları, Tokyo Motor Show 2019 kapsamında sergilendi. Araçların her ikisi de birbirinden farklı özelliklere sahip ve klasik otomobil anlayışına yeni bir bakış açısı kazandırıyor.

Otomobil tutkunlarının bir süredir büyük bir heyecanla bekledikleri Tokyo Motor Show 2019 etkinlikleri bugün itibarıyla başladı. 4 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecek olan etkinlikler kapsamında otomobil üreticileri, tüketicilerle yeni araçlarını buluşturacaklar. Şirketlerin yeni teknolojileri ve konsept araçları da Tokyo Motor Show kapsamında tanıtılacak.

Tokyo'da düzenlenen otomobil fuarına katılan şirketlerden bir tanesi de Suzuki. Aslına bakacak olursak Suzuki, bu etkinliklere hangi araçlarla katılacağını geçtiğimiz ay duyurmuştu. Otomobil devi günler önce, yeni konsept araçlarının modellerini kamuoyu ile paylaşmıştı. Şimdi ise bu araçların gerçek halleri, Tokyo Motor Show kapsamında karşımıza çıktı.

Suzuki

Yukarıdaki görselin sol tarafında bulunan ve minibüs gibi görünen araç, "Hanare" olarak isimlendiriliyor. Japonca'da "müstakil kır evi" anlamına gelen bu isim, tam olarak hakkını veriyor diyebiliriz. Görselin sağ tarafında bulunan küçük otomobil ise "Waku Spo". Bu araç, saniyeler içerisinde yeni bir şekle sahip olabiliyor. Dilerseniz şimdi, Suzuki'nin yeni konsept araçlarının detaylarına bakalım.

Karşınızda Waku Spo

Suzuki Waku Spo

Waku Spo, 3.7 metre uzunluğunda, 1.65 metre genişliğinde ve 1.43 metre yüksekliğinde olan bir araç. Belirli bir simetriye sahip olmayan bu aracın ön kaporta bölümü bir hayli uzunken, aracın bagaj bölümü fazlasıyla minimalist bir yapıya sahip. Suzuki, sergilediği bu aracın motor seçenekleri ile ilgili bilgi vermedi. Ancak yine de araç, gelecekten gelmiş gibi görünüyor.

Bu aracın en dikkat çekici özelliği, saniyeler içerisinde şekil değiştirebiliyor olması. Araç, şekli değiştiğinde biraz daha station wagon haline geliyor. Dilerseniz şimdi de Waku Spo'nun şekli değişmiş haline göz atalım;

Waku Spo

Aracın station wagon halindeki ahşap renkli detay dikkatlerden kaçmıyor. Aslına bakacak olursak Waku Spo'nun iç tasarımında da ahşaptan bir hayli yararlanılıyor ancak Suzuki, şu ana dek bu araçların iç kısımlarını sergilemedi. Fakat bu konuyla ilgili olarak sizlere gösterebileceğimiz bir model çizimi bulunuyor. İşte Waku Spo'nun iç tasarımı;

Waku Spo

Karşınızda Suzuki Hanare

Suzuki Hanare

Hanare'nin kelime anlamının bir evi temsil ettiğini söyledik. Ancak araç gerçekten de sade bir evmiş gibi görünüyor. Öyle ki Suzuki Hanare'nin bir kokpiti, şoför mahalli vb. herhangi bir şeyi bulunmuyor. Araç tamamen otonom bir yapıda ve Hanare'nin kontrolü, 60 inç boyutundaki bir ekran aracılığıyla sağlanıyor. 

Suzuki Hanare

Fotoğrafta da görebileceğiniz üzere Hanare'nin iç kısmında 'araç namına' neredeyse hiçbir şey yok. Bu minibüsün iç kısmında karşılıklı koltuklar ve bir bilgi - eğlence ekranı bulunuyor. 3.9 metre uzunluğunda olan aracın 1.8 metre genişliği ve 1.9 metre de yüksekliği bulunuyor. Zaten bu ölçüler, Hanare'nin içerisinde rahat ve yeterli bir yaşam alanının olduğunu gözler önüne seriyor. 

Suzuki'nin bu araçların geleceğiyle ilgili planları şu an için bilinmiyor. Ancak araçların model olarak şık ve yaratıcı bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Belki ilerleyen yıllarda Suzuki, bu yaratıcılığını yollara indirmeye karar verir ve tüketiciler, Suzuki'nin gelecekten getirdiği araçlarını kullanma imkanı bulur.

Kaynak : https://www.cardesignnews.com/tokyo-2019-suzukis-twin-concept-joy/39451.article
11
8
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
11
8
4
3
1