T-Rex’in Kuzeni Olduğu Düşünülen 3 Yeni Dinozor Türü Bulundu

85
12
8
7
6
Dinozorlar her ne kadar günümüzde varlığını sürdürmese de şüphesiz ki gelmiş geçmiş en çok merak edilen hayvanlardır. Şu an için yaşamaması bariz bir şekilde bizler için avantaj olan dinozorlara, şimdi 3 yeni tür daha eklendi.

Moğolistan’ın Gobi Çölü’nde yapılan araştırmalarda, görmediğimiz halde çokça merak ettiğimiz bir canlının akrabasına rastlandı. Birinin T-Rex’in kuzeni olduğu iddia edilen yeni dinozor türleri, geçmişe ışık tutma açısından da büyük önem taşıyor.

Moğol Paleontoloji ve Jeoloji Enstitüsü (IPG) ve Hong Kong Kaşifler Kulübü tarafından ayrıntılı olarak yapılan kazılar sonucu çıkarılan 3 dinozor türü, 20 günlük yoğun bir çalışma neticesinde bulundu. Daha önce dinozor yaşamının olmadığı düşünülen yerlerde bulunan 250’den fazla yeni fosil örneği, türün incelenmesi açısından da gerekli veriyi sağladı.

Öte yandan fosiller, Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da incelendi. Konu hakkında konuşan Hong Kong Kaşifler Klübü’nün kurucusu Michael Barth, teknolojinin onlara yön verdiğini ve bu sayede yeni keşifler yapabildiklerini ifade etti. T-Rex’in kuzeni olduğu tahmin edilen bir dinozorun, bugüne kadar görülen en büyük Tarbosaurus (yaklaşık 70 milyon yıl önce yaşamış bir dinozor cinsi) olduğu düşünülüyor.

85
12
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
85
12
8
7
6