Taksicilerden UBER'e Satılan Careem Hakkında Açıklama: İş Birliğimiz Sona Erdi

62
9
2
1
0
Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, UBER'e satışı gerçekleşen Careem ile iş birliklerini sonlandıracaklarını açıkladı.

Dünyanın en popüler VIP taşımacılık servislerinden biri olan UBER, Türkiye’de dahil olmak üzere 15 farklı ülkede hizmet vermekte olan Dubai merkezli araç çağırma servisi Careem’i 3.1 milyar dolar karşılığında satın aldı. Türkiye’de bulunan taksici dernekleri ve birlikleri, UBER’in Türkiye’de yasa dışı olarak hizmet verdiğini iddia edip, bu konuda hukuki bir mücadele verdikleri sırada Türkiye’de ticari taksilerle hizmet vermekte olan Careem’in UBER’e satılması ile şaşkınlığa uğradılar.

Yaşanan gelişmelerin ardından gözler, Careem ile ortak bir çalışma içinde olan ve 1500 üyesi Careem kullanan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği’ne çevrildi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, konuyla ilgili basın açıklamalarını birkaç gün içinde gerçekleştireceklerini dile getirirken, UBER’in Careem’i satın almasıyla ilgili olarak, “Careem’le olan birlikteliğimizin sonuna geldik. 1500 civarında Careem kullanan İstanbul taksisi mevcut. UBER’in bu hamlesi Orta Doğu’ya girme hamlesidir. Orta Doğu’da Careem hakim olduğu için UBER, Careem’i satın aldı. Satın alma ile sadece biz değil, Fas’taki Filistin’deki taksiciler de şoka girdi.” şeklinde konuştu.

Taksiciler, UBER’in Türkiye’de vergi vermediğini ve yasa dışı olarak faaliyet gösterdiğini dile getirirken, bu konuda yoğun bir hukuki savaş başlatmış durumdalar. Bununla birlikte Careem, Türkiye’deki faaliyetlerini ticari taksiler aracılığı ile yürüttüğünden taksicilerle oldukça sıcak ilişkileri bulunuyordu. Dernek Başkanı Duman, UBER davası ile ilgili olarak, “UBER davası bittiğinde UBER’in Türkiye’de sona ereceğinden adım gibi eminim. Ortada zehirli bir su var ve içilmesine izin veriliyor. Haksız rekabette de bulunuyorlar.” şeklinde konuştu.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/uber-careemi-aldi-taksiciler-soka-girdi-41163271
62
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
62
9
2
1
0