DJI, Katlanabilir Gimbal'ını Tanıttı: Osmo Mobile 3

15
3
2
1
0
Akıllı telefonların yüksek kamera performansları ile birlikte profesyonel çekimler yapmak artık çok daha kolay bir hale geldi. Biz de bu yazımızda, DJI’ın yeni katlanabilir gimbalı olan Osmo Mobile 3 hakkındaki tüm detaylardan bahsettik.

Video kayıtlarında ortaya çıkan en büyük sorun şüphesiz ki titremedir. Videonuzu çektiktikten sonra incelemeye başladığınızda bir anda hayalleriniz yıkılabilir. Çünkü görüntülerde oluşan titremeden dolayı hiçbir şey net olarak çıkmamıştır. Ancak, bu sorunların önüne geçmek için bazı cihazlar mevcut. Günümüzde, “gimbal” adı verilen titremeyi önleyici ve kamera ya da mobil cihazlarla entegre bir şekilde çalışabilen aletler artık çok yaygın.

Ürettiği gimballar ile büyük beğeni toplayan DJI, bu seneye damgasını vuracak olan yeni modelini tanıttı. DJI Osmo Mobile 3 adı verilen yeni model, pek çok yeni özellikle birlikte geliyor. Bu özelliklerin içinde belki de en önemli olanıysa ürünün katlanabilir ve rahatça taşınabilir olması.

DJI Osmo Mobile 3’ün Özellikleri

DJI Osmo Mobile 3

Genel olarak Osmo Mobile 3, önceki modellerden daha kısa ve daha küçük olarak tasarlanmış. Portatif tasarıma sahip alet, oldukça rahat bir şekilde çantada taşınabiliyor ve bileği yormuyor. Akıllı telefonlarla muhteşem çekimler yapmaya olanak sağlayan ürünün ağırlığı ise 405 gram. Ayrıca Osmo Mobile 3, akıllı telefonlarla Bluetooth bağlantısı kurabiliyor. Özel bir mobil uygulaması bulunan Osmo Mobile 3, üzerinde bulunan kontrolcü yardımıyla cihazı farklı açılara çevirebilmeye olanak sağlıyor.

Tek elle de rahatça kullanılabilen gimbal, kullanıcının telefonunu şarj edebilen veya harici bir mikrofon bağlayabilmelerini sağlayan bağlantı noktalarına da sahip. 2450 mAh bataryası bulunan cihaz, USB Type-C ile uyumlu şarj aletleriyle şarj olabiliyor ve tam dolu bir batarya ile 15 saat kullanıma olanak sağlıyor.

Cihazın üzerinde bulunan tuşlar yardımıyla zoom özelliği de rahatça yapılabiliyor.Geliştirilmiş sarsıntı önleme ile cihaz, zoom modunda bile titremeyi neredeyse sıfıra indirebiliyor. Yazılım ile desteklenen cihazda “panoroma modu”, “spor modu” ve yeni başlayanlar için “hikaye modu” gibi modlar da yer alıyor.

Bununla birlikte cihazın seleflerinden en büyük farkı, artık katlanabiliyor oluşu. Bu durum cihazın taşınabilirliğini çok ciddi biçimde artırırken böylece "mobil" kavramını da gerçek anlamıyla yansıtmış oluyor.

Fiyat ve Tarih

Katlanabilir Gimbal: Osmo Mobile 3

Yurt dışında satışlarına başlanan Osmo Mobile 3, 119 dolardan (yaklaşık 660 TL) raflarda yerini alıyor.  DJI, ayrıca içeriğinde bir tripod ve taşıma çantası içeren paketini de 139 dolardan (yaklaşık 775 TL) satışa sunuyor. Tabii ki bu fiyatlara ülkemizdeki vergiler dahil değil.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/13/20802785/dji-osmo-mobile-3-smartphone-gimbal-features-price
15
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
1
0