Telefonunuzun Gerçekten Su Geçirmez Olup Olmadığını Gösteren Uygulama

55
13
10
3
3
Android akıllı telefonlar için su geçirmezliğini test eden bir mobil uygulama geliştirildi. Water Resistance Tester isimli bu uygulama, telefonlardaki barometreler aracılığıyla o cihazın suya karşı dayanıklı olup olmadığını test ediyor.

Akıllı telefonların son 10 yılda kazandığı en büyük yeniliklerden bir tanesi, su geçirmezlik sertifikaları oldu. Artık pek çok teknoloji şirket, akıllı telefonuna eklediği IP67 ve IP68 sertifikaları ile telefonlarının su geçirmezliklerini sağlıyor, bu sayede müşterileri için çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Peki telefonunuzda bu özelliğin gerçekten de var olup olmadığını hiç merak ettiniz mi?

Ray W isimli bir geliştirici, kısa bir süre önce "Water Resistance Tester" isimli bir mobil uygulama geliştirdi. Bu mobil uygulama, Android telefonlarda bulunan barometreleri kullanarak telefonun su dayanıklılığının gerçekten var olup olmadığının anlaşılmasına yardımcı oluyor. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan uygulama, kullanıcılara göre gerçekten de doğru sonuçlar verebiliyor.

Telefonunuzu suya batırmadan, su dayanıklılığını ölçün

Water Resistance Tester

Water Resistance Tester isimli uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra yapmanız gereken tek şey, telefonu düz ve sert bir zemine koyduktan sonra parmaklarınızı kullanmak. Ekranda parmak izi bölümünün gösterildiği yere bastırdığınız an başlayan test birkaç saniye içerisinde tamamlanıyor. Eğer yeşil bir tık görürseniz, telefonunuz suya karşı dirençli demektir. Ancak kırmızı renkli bir ünlem işareti görürseniz, bu işaret telefonunuzun suya dayanıklı olmadığını göstermektedir. Ayrıca SIM kart taktığınız parçayı çıkarırsanız da kırmızı renkli uyarıyı göreceksiniz.

Ray W isimli geliştiricinin Google Play Store üzerinden yayınladığı Water Resistance Tester isimli uygulamayı kullanabilmek için, Android telefonunuzun en az Android 6.0 işletim sistemiyle çalışması gerektiğini unutmayın. Eğer uygulamayı denemek isterseniz de buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Not: Water Resistance Tester'ın üçüncü taraf bir uygulama olduğunu unutmayın. Haliyle bu uygulama, her zaman doğru sonuç veremeyebilir. Bu yüzden yapabileceğiniz en iyi şey, telefonunuzla ilgili kullanım kılavuzunu incelemek olacaktır. Ayrıca Webtekno, bu uygulama nedeniyle yaşanabilecek mağduriyetlerden hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kaynak : https://gizmodo.com/test-your-android-phone-s-water-resistance-with-this-ha-1847253319
55
13
10
3
3
Emoji İle Tepki Ver
55
13
10
3
3