Telefonunuzun Kötü Batarya Performansının Sorumlusu Netflix Uygulaması Olabilir

21
10
6
1
1
Mobile Enerlytics tarafından yapılan bir araştırmada, Android 6.0.1 sürümünde Netflix uygulamasının normalden %20 oranında daha fazla batarya tükettiği keşfedildi.

Arka planda çalışanlar uygulamalar, akıllı telefon kullanıcıları için çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Uygulama, arka planda çalışma özelliği sayesinde her açıldığında yeniden yükleme yapmak durumunda kalmıyor. Ancak bir teknoloji firması olan Mobile Enerlytics tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bu özelliğin de bir maliyeti var.

Şirket, bu hafta yayımladığı bir blog yazısında, Netflix uygulamasını kullanan bazı Android telefonların nasıl etkilendiğini gösterdi. Mobile Enerliytcs’e göre, Android 6.0.1 işletim sistemini çalıştıran Nexus 6’da, boş geçen bir gecede bile telefonun bataryası %20’den daha fazla tükeniyor. Şirketin Eagle Tester aracıyla yaptığı testlere göre ise bunun suçlusu Netflix uygulaması.

Ayrıca şirket, Google Play Store’da da buna benzer sorunlar yaşayan kullanıcıların yorumları olduğunu gördü. Mobile Enerlytics, Nisan 2018 ve Aralık 2018 arasında çıkan birçok sürüm üzerinde bu testleri gerçekleştirdi ve hepsinde de aynı sonucu elde etti.

Bu sorunun sadece Android 6.0.1 sürümünde meydana gelmesi sorunu çok da önemli değilmiş gibi gösterse de Google’ın rakamlarına göre, Android kullanıcılarının %17’si bugün hâlâ Marshmallow sürümü kullanıyor ki oldukça büyük bir sayı.

Mobile Enerlytcis, Netflix’i bu konuda uyardı, eğer ki telefonunuzun batarya performansında sorunlar yaşıyorsanız Netflix uygulamasını güncellemeyi unutmayın.

Kaynak : https://bgr.com/2019/05/17/netflix-app-battery-drain-android-issue/
21
10
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
10
6
1
1