Pandemide Düğün Bile Yapılır: Telegram, Görüntülü Grup Görüşmelerinde İzleyici Sayısını 1000'e Çıkardı

32
4
1
1
1
Bu sene WhatsApp’ın aldığı bazı kararlarla birlikte popülerliğine popülerlik katan mesajlaşma uygulaması Telegram, geçen ay kullanıma açtığı görüntülü arama özelliğine getirdiği izleyici sınırını arşa çıkardı. Görüntülü grup görüşmelerine 1000 izleyicinin katılabileceği Telegram, bu sayıyı daha da artırmaya niyetli olduğunu açıkladı.

WhatsApp’ın en büyük rakiplerinden olan mesajlaşma uygulaması Telegram, haziran ayında yayınladığı güncellemeyle video görüşmeleri kendine dahil etmişti. Yeni bir güncellemeyle daha kullanıcıları şaşırtan Telegram, bu sefer video görüşmelere izleyici olarak katılabilecek kişi sınırını devasa boyutlara çıkardı.

Video görüşmelere izleyici olarak katılabilecek kişi sayısını 1000’e çıkaran Telegram, adeta bir yayın platformuna dönüştü. Önceki güncellemede aktif katılımcı sayısını 30 olarak belirleyen platform, yeni güncellemede bu sayıya bir değişiklik yapmadı.

Telegram: canlı konser ve çevrimiçi ders uygulaması

telefram video görüşme

Telegram, geçtiğimiz ay uzun bir bekleyişin ardından video görüşmelerini kullanıma açmıştı. Video görüşmelere aktif olarak katılabilecek kişi sayısı ise 30 olarak belirlenmişti. Bu, WhatsApp gibi büyük rakiplerle başa çıkmak için önemli bir adım oldu. Telegram yakın zamanda birçok özelliği kullanıma açtığı bir güncellemeyi daha kullanıcılarına sundu. Bu güncellemenin en büyük özelliği ise video görüşmelerdeki izleyici sınırının 1000’e çıkması oldu.

Telegram’ın kendi ifadelerine göre bu özellik derslerden çevrimiçi konserlere kadar her şeyde rahatlıkla kullanılabiliyor. Videoların görüntü kalitesi de güncelleme sayesinde artmış bulunuyor. Ayrıca artık video mesajlarda ve video aramalarda taraflar, telefonlarından gelen sesleri doğrudan karşı tarafa aktarabiliyor. Yani telefonunuzda bir müzik çalıyorsa bu, telefonun kamerası tarafından kaydedilerek değil sesi direkt alınarak yollanıyor. Tüm bunların yanında daha önce iOS’a gelip Android’e gelmeyen hareketli mesaj özelliği yeni güncelleme sayesinde Android’de de kullanılabiliyor. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/7/31/22603331/telegram-group-video-calls-1000-viewers-new-features
32
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
4
1
1
1