Termal Olmayan Plazma, Havadaki Mikropların %99,9'unu Öldürebiliyor

18
3
1
0
0
Hava yoluyla bulaşan mikroplar, hayatımızı dahi tehdit edebiliyor. Bulunan yeni bir yöntem ise bu riski fazlasıyla aza indirgiyor.

Su olmadan 3 gün, yiyecek olmadan ise çok daha uzun bir zaman yaşayabiliriz ancak hava olmadan ömrümüz ne yazık ki 3 dakikadan daha kısa. Havanın bol olması da bu durumda yeterli olmuyor. Aynı zamanda soluduğumuz havanın içeriği, başka bir deyişle kalitesi, de bir o kadar önemli.

Hava yoluyla bulaşan patojenler, bakteri ve virüsler, günümüzdeki en büyük sorunlardan birisi hâline geldi. Bu tür hastalıklar kolayca taşınabildiği gibi hayatımızı tehdit eden solunum yolu hastalıklarına da yol açabiliyor. Bu doğrultuda hava yolu ile bulaşan hastalıkların toplum sağlığını etkileyen önemli gerçeklerden birisi olduğu söylenebilir.

Bilim insanlarının geliştirdiği ve "Termal Olmayan Plazma" adını verdikleri yeni teknoloji, hava yolu ile bulaşan mikropları %99,9 oranında etkisiz hâle getirerek steril bir havayı kullanımımıza sunuyor. Hâlihazırda kullanılan yöntemlere yeni bir alternatif olan Termal Olmayan Plazma, bu yöntemlere göre çok daha başarılı sonuçlar sunuyor.

Havayla yayılabilen virüsler arasında grip, soğuk algınlığı (rinovirüs), varicella zoster (suçiçeği), kabakulak ve kızamık bulunuyor. Özellikle kızamığın birçok ebeveynin artık çocuklarına aşı yaptırmaması sebebiyle toplum sağlığı için saatli bombadan farkı bulunmuyor  Ne var ki aşı uygulamak, kızamığın kesin olarak önüne geçmenin tek yolu.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-04-non-thermal-plasma-technology-deadly-germs.html
18
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
1
0
0