Tesla, Otomatik Pilotunun Ne Kadar Güvenilir Olduğunu Gösteren Araç Güvenlik Raporu'nu Yayınladı

45
5
2
1
0
Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla, 2020 yılı ikinci çeyrek Tesla Araç Güvenlik Raporu'nu yayınladı. Yayınlanan raporda Tesla araçlarının kaç milyon km'de bir kaza yaptığı ortaya çıktı.

Elektrikli otomobil denildiğinde akla ilk gelen şirketlerden bir tanesi olan Tesla, yılın ikinci çeyreğinin Tesla Araç Güvenlik Raporu'nu (Tesla Vehicle Safety Report) yayınladı. Rapor, sürücülerin neden Tesla tercih ettiğini bir kez daha göstermiş oldu.

Ancak ikinci çeyrek, milyon km başına kazada ilk senenin ilk çeyreğine göre biraz daha geride kaldı. Tabii bu senenin ilk çeyreğinde rekor kırıldığını da hatırlatmak gerekiyor. Ayrıca aradaki farklar da oldukça düşük.

Tesla Araç Güvenlik Raporu

tesla otopilot

Tesla Araç Güvenlik Rapor'undan öne çıkan istatistikler şöyle;

  • Otopilot devredeyken her 7,29 milyon km'de bir kaza
  • Otopilot devrede değil ancak aktif güvenlik özellikleri etkinken her 3,65 milyon km'de bir kaza
  • Otopilot ve aktif güvenlik özellikleri devrede değilken her 2,5 milyon km'de bir kaza
  • ABD ortalaması: Her 770 bin km'de bir kaza

Tabii burada otopilot özelliğinin şehir içi trafiğindense daha çok otobanlarda kullanıldığını söylemek gerekiyor. Kazaların da daha çok otobanda değil de şehir içi trafiğinde meydana geldiğini düşünecek olursak ortaya bu istatistiklerin çıkması oldukça normal.

tesla

Clean Technica'da yer alan habere göre otopilot özelliği, güvenliği önemli ölçüde artırıyor. Ancak yine de her halükarda sürücünün dikkatinin yolda olması gerekiyor. Tesla, "Hiçbir araç tüm kazalardan kaçınamasa da daha az kazanın meydana gelmesi için her gün çalışıyoruz" dedi.

Şirket, araç güvenlik raporunda ayrıca araç yangınlarıyla ilgili de bilgi paylaşmayı ihmal etmedi. Ancak şirket, ikinci çeyrek raporunu değil 2019 verilerini paylaştı. Buna göre 2012 ile 2019 yılları arasında seyahat edilen her 281 milyon km'de bir Tesla aracında yangın çıktı. Bu istatistikte ABD ortalaması ise 30 milyon km'lik seyahatte bir araç yangını. Kısacası Tesla araçlarının güvenlik konusunda oldukça iyi bir performans sergilediğini söylemek gerekiyor.

Kaynak : https://cleantechnica.com/2020/08/01/tesla-autopilot-accidents-1-out-of-4530000-miles-us-average-1-out-of-479000-miles/
45
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
45
5
2
1
0