Tesla, Otonom Sürüşte Otoyoldaki Hız Sınırı Levhalarını Algılayan Güncellemeyi Yayınladı

26
14
1
0
0
Tesla, elektrikli otomobillerinin yollardaki hız sınırı işaretlerini görsel olarak algılamasını sağlayacak yeni bir yazılım güncellemesi yayınladı. Yeni özellikle birlikte araçlar, yollardaki hız sınırı levhalarını algılayarak sürücüye bildirim gönderecek.

Elon Musk'ın CEO'luğunu üstlendiği ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, otomobillerinin otopilot sistemi için yeni bir yazılım güncellemesi yayınladı. '2020.36' sürüm numarasıyla yayınlanan yazılım güncellemesi ile birlikte Tesla araçlar, yoldaki hız sınırı işaretlerini ve daha fazlasını görsel olarak algılayabilecek.

Tesla imzalı elektrikli otomobiller, daha önceleri navigasyon verilerine dayanarak hız limiti hakkında sürücülere bilgi sağlıyordu. Yeni güncelleme ile otomobiller artık rota üzerinde yer alan hız sınırı işaretlerini algılamak için araçta yer alan kameralardan yararlanacak. Tesla'ya göre kameraların algıladığı hız sınırı işaretleri, sürüş görselleştirmesinde görüntülenecek ve ilgili hız sınırı uyarısını ayarlamak için kullanılacak.  

Yeşil ışık uyarı özelliği de yeni güncellemeyle birlikte Tesla araçlara eklendi:

Tesla

'2020.36' sürüm numarasına sahip güncellemeyle birlikte ayrıca yeşil ışık uyarı özelliği de elektrikli araçlara eklendi. Bu özellik ile birlikte Tesla araçlar, durdukları trafik ışığı yeşile dönünce sesli bir şekilde sürücüleri uyaracak. Bu noktada ABD'li üretici, uyarının yalnızca "bir bildirim olarak tasarlandığını" ve "çevreyi gözlemlemek ve buna göre kararlar vermenin sürücünün sorumluluğunda" olduğunu belirtiyor.

Bir başka deyişle sürücülerin uyarı sesini duyduklarında arabayı kendileri hareket ettirmesi gerekiyor. Yine de Tesla araçların yeşil ışığı ve aracın konumunu diğer sürücülere göre algılaması, yakın gelecekte kendi başına hareket etmeye karar verebileceği anlamına geliyor. Ayrıca araçların hız işaretlerini tanıyarak hız sınırları içerisinde kalabilmesi, Otopilot'un çok daha işlevsel çalışmasına yardımcı oluyor.

Yeni yazılım güncellemesi bugün itibarıyla elektrikli otomobillere dağıtılmaya başlandı. Ancak her zaman olduğu gibi Tesla'nın yazılım güncellemesini kademeli olarak araçlarına dağıttığını ve tüm araçlara ulaşmasının birkaç hafta sürebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Kaynak : https://electrek.co/2020/08/29/tesla-software-update-visually-detect-speed-limit-signs/
26
14
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
14
1
0
0