Tesla, Araçlarından Standart Menzil Seçeneğini Kaldırarak Yeni Bir Fiyatlandırmaya Gitti

18
3
2
1
1
Elon Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla, Model 3’ün fiyatında düşüşe gitti. Diğer modellerin ise fiyatlarında artış gözlemlendi.

Elon Musk’ın el emeği göz nuru Tesla şirketi, bildiğiniz gibi son 4-5 yıldır elektrikli araç piyasasının lideri konumunda. Şirketin en çok bilinen ve en çok satan modellerinden biri ise Model 3. Son alınan bilgilere göre şirket, Model 3’ün fiyatında indirime giderken diğer modellerin fiyatını artırdı.

ABD menşeili şirket, Model 3’ün fiyatını 2.000 dolar aşağı çekti (Vergisiz 11.413 TL). Diğer lüks ve kaliteli modellerin fiyatında ise artış gözlemlendi. Tesla Model 3’ün Standart modelinin şu an ki fiyatı 38.990 dolar değerinde.

Model X ve Model S gibi daha zengin kesime hitap eden ve performans konusunda da parasının hakkını veren modellerin standart sürümleri üretimden kalktı, dolayısıyla diğer sürümlerde fiyat artışı gerçekleşti. Model X’in fiyatı 71.315 dolardan 75.315’e, Model S’in fiyatı ise 65.115 dolardan 70.115 dolara çıktı.

Şirket, Model S ve Model X'teki zammın sebebinin Standart Menzil (Standard Range) modellerinin artık üretilmeyecek olmasından kaynakladığını söyledi. Bununla birlikte eskiden 20.000 dolar fiyatı olan opsiyonel Ludicrous Mode da tüm Performans varyant Model S ve Model X'lerde standart hale geldi. Bu durumu "uzun menzil Performance araçların fiyatlarında indirime gidildi" şeklinde yorumlamak çok da yanlış olmayacaktır bu yüzden.

Şirket, 2019 yılının ikinci çeyreğinde iyi bir düzeyde teslimat gerçekleştirdiği gibi, şirketin sonraki günler için hedefi şu anki sayılarını geçmek.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/tesla-price-options-adjustments-model-3-s-x/
18
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
3
2
1
1