Tesla’nın Çarpışma Testi Laboratuvarından Görüntüler Paylaşıldı (Video)

42
2
2
1
0
Tesla’nın Model 3 araçları geçtiğimiz ay ilk büyük güvenlik ödülünü aldı. Elektrikli araç piyasasının en ünlü markası olan Tesla araçlarının test edildiği laboratuvarın görüntüleri Tesla tarafından paylaşıldı.

Tesla, elektrikli araçlarının yaşayacağı kazalarda insanların güvende olması için elinden geleni yapıyor. Elektrikli araç şirketi, araçlarını kazalara hazırlamak için kendi laboratuvarında testler gerçekleştiriliyor. Tesla, araçlarının yüksek güvenlik puanına sahip tasarımlara sahip olduğunu düşünüyor. 

Diğer otomobil üreticileri gibi Tesla da araçları bir kaza yapmadan önce sorunları bulmak için bir bilgisayar modellemesi kullanıyor. Bilgisayar modellemesinin kullanılması için kaza testi yapılan aracın testleri simülasyon haline getiriliyor. 

tesla model 3 çarpışma testi

Tesla’nın yayınladığı videodaki kaza testinde, Model 3’ün ön kısmındaki hava yastıklarının ve aracın ön kısımın kaza anındaki durumu görünüyor. Tesla, Model 3’lere şimdi baş ve boyun bölgesini koruyacak yeni bir hava yastığı tasarımı yerleştirdi. 

Tesla’nın Model 3 aracı geçtiğimiz ay ABD’deki Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nden (IIHS) güvenlik ödülü almıştı. Tesla, şimdide aracın test görünlerini, Model 3’ü “yoldaki en güvenli otomobiller arasında” notu ile paylaştı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/15/tesla-model-3-crash-test/
42
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
42
2
2
1
0