Tesla, Elektrikli Denizaltı Arabasının Tasarımını Paylaştı

25
14
2
1
1
Elon Musk, Tesla’nın yeni bir araç tasarımı hakkında açıklama yaptı. Suyun altında ya da üstünde de gidebilecek olan aracın piyasaya çıkması pek olası gözükmüyor.

Çılgın Hırsız 2 filminde ajan ablanın arabası, deniz altına dönüşebiliyordu. 1977 yapımı James Bond filmi The Spy Who Loved Me’de de bir Lotus Esprit’in suyun altına girdiğini görmüştük. Elon Musk, o arabayı 900 bin dolara satın almıştı. Şimdi Tesla, benzer özellikte bir otomobil tasarımına sahip.

Musk, yakın zamanda Tesla’nın benzer şekilde suyun altında gidebilen ve yolda da kullanılabilen bir otomobil üzerinde çalıştığını söyledi. James Bond'un aracı gerçekte hiçbir zaman üretilmedi ve Eclipse hiçbir zaman suyun altında gidebilen bir araç olmadı. Yine de Elon Musk tarafından satın alınan Bond arabası, Tesla yazılımında bir sürpriz yumurta olarak kendine yer buldu.

Musk, Tesla’nın kendi denizaltı araba tasarımı olduğunu söyledi. CEO, 2019 hissedarlar toplantısında akuatik bir otomobil yapıp yapmadıkları sorulduğunda, gerçekten de bir denizaltı araba tasarımları olduğunu belirtti. Musk, çok detaya girmese de James Bond filmindeki aracın gerçekten çalışanının yapılabileceğini, yalnızca aracın biraz büyütülmesi gerektiğini söyledi. Şaka yollu olarak da böyle bir araç için pazarın pek de geniş olmadığını ekledi.

Öte yandan otomobil endüstrisinde hiç seri üretime girmeyen ancak reklam amaçlı prototip olarak üretilen araçlar oldukça yaygın. Tesla da ileride böyle bir aracı, satmak için olmasa da sergilemek için üretebilir. Tesla her ne kadar tasarladığı her aracı üretmeyi amaçlasa da bu konuda bir istisna yapabilirler.

Tesla’nın bu ‘çılgın otomobili’ hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce fiyatları uygun olursa deniz kıyısı şehirlerde deniz taksiciliğine yeni bir soluk getirebilirler mi?

Kaynak : https://electrek.co/2019/06/11/tesla-electric-submarine-car/
25
14
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
14
2
1
1