Tesla Model 3, İlk Büyük Güvenlik Ödülünü Aldı

32
4
3
3
1
Tesla’nın en hesaplı aracı olan Model 3, ilk güvenlik ödülünü aldı.Model 3, IIHS’nin verdiği güvenlik ödülünü alan ikinci elektrikli araç oldu. Böylece Tesla, fiyat/performans konusundaki üstünlüğünü güvenlikle de desteklemiş oldu.

Tesla’nın en hesaplı aracı olan Model 3'ün güvenliği ABD’de bulunan Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü(IIHS) tarafından tescillendi. Tesla’nın hiçbir aracı daha önce kâr amacı gütmeyen bir şirket tarafından test edilmemiş ve böyle bir ödüle layık görülmemişti. IIHS’nin verdiği ödülle, Tesla’nın bir aracı ilk defa kâr amacı gütmeyen bir kuruluştan güvenlik ödülü almış oldu.

Model 3, IIHS’nin testlerindeki bütün kategorilerinden “iyi” derece aldı. Bu, IIHS’nin verdiği en iyi derecelerden biri. Model 3’e dair sadece iki kategoride  sorun tespit edildi. 2018 Haziran öncesi üretilen Model 3’lerin farlarının “kabul edilebilir” seviyesinde olduğunu açıklandı. Model 3’ün tüm modellerinde yapılan üst üste binen çarpışmalar testinde, sürücünün sol alt bacağının orta derecede yaralanma riski olduğu da belirtildi. Bu üst üste binen çarpışma testi IIHS’nin en zorlu testlerinden biri.

tesla model 3 test

IIHS’de gerçekleşen testlerde aracın acil durum fren sistemi hem 20 km hem de 40 km testinde çarpışmadan kaçınılmasını engelledi. Tesla da bir açıklama yaparak Model 3’ün cam tavanının IIHS testlerinden başarı ile çıktığını, kendi tasarladıkları koltukların aracın testlerden bu kadar yüksek puan almasına yardım ettiğini belirtti. 

Tesla, açıklamasının devamında, “Müşterilerimizin güvenliği bizim için en önemli husustur. Bu nedenle aktif ve pasif güvenlik ekipmanlarımızı tüm araçlarımız için standart hale getiriyoruz” dedi. 

IIHS’nin testlerinde başarı ile geçen ilk elektrikli otomobil Tesla Model 3 değil. Ağustos ayında, Audi’nin E-Tron’u da IIHS’nin güvenlik testlerinden “iyi” notları ile geçmişti.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/19/20873510/tesla-model-3-iihs-crash-test-safety-award-video
32
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
32
4
3
3
1