Tesla Model S Plaid, Porsche Taycan'a Kaptırdığı Nürburgring Rekorunu Geri Aldı

8
1
1
1
0
Tesla Model S Plaid, Porsche Taycan'a Kaptırdığı Nürburgring Rekorunu Geri Aldı
Tesla Model S Plaid, yeni pist paketiyle elektrikli araç pisti Nürburgring'deki 20,8 kilometrelik Nordschleife pistini 7 dakika 25,231 saniyede tamamlayarak yeni bir rekor kırdı.

Tesla'nın yeni canavarı Model S Plaid’in pist paketi, Almanya'nın ünlü Nürburgring yarış pistinde büyük bir başarıya imza attı. Elektrikli araçlar kategorisinde yeni bir rekor kıran Model S Plaid, Tesla’nın daha önce Porsche Taycan'a kaptırdığı rekor olan 7 dakika 32 saniyelik süreden 7 saniye daha kısa bir sürede bitirdi.

1.020 beygir gücünde olan ve üç motora sahip Model S Plaid pist paketi için Tesla'nın CEO'su Elon Musk, aracın fabrikadan çıktığı gibi hiçbir modifikasyon yapılmadan pistte yarıştığını belirtti. İsveçli sürücü Andreas Simonsen tarafından kullanılan araç, ortalama 164.615 km/s hızla pisti tamamladı.

Tesla Model S Plaid pist paketinin özellikleri neler?

Aracın pist paketi, standart sürümden farklı olarak alüminyum Zero-G jantlar, piste hazır Goodyear Supercar 3R lastikler ve karbon-silikon karbür rotorlar, yüksek performanslı balatalara sahip tek parça dövme kaliperler ve piste hazır fren sıvısından oluşan bir karbon seramik fren kiti içeriyor.

Bir diğer etken ise yuvarlak direksiyon simidi. İki yıl önce rekoru kıran Model S Plaid'de, birçok kişinin güvensiz ve pist sürüşü için etkili olmadığını düşündüğü boyunduruk biçimde direksiyon bulunuyordu.

Dediğimiz gibi pisti ortalama 165 km/s hız ile bitiren Tesla Model S Plaid pist paketinin ulaştığı en yüksek hızı ise 289 km/s oldu.

8
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
1
0